פקורה - קציצות ירק הודיות מטריפות
פקורה - קציצות ירק הודיות מטריפות

פקורה הן בעצם מעין קציצות ירק הודיות. יש פקורות מכל מיני סוגים של ירקות, הרבה פעמים גם ממיקס של כמה סוגי ירקות, יש פקורות שהן ממש קציצות ויש פקורות שהן ירקות מטוגנים בבלילה של קמח חומוס. איך שלא תסתכלו על זה ואיזה פקורה שלא תאכלו, מדובר בתענוג של ירקות מתובלים ומטוגנים לפריכות מקסימלית.

פקורה זה ממש אוכל רחוב, ובהודו אפשר למצוא דוכן פקורה בכל פינת רחוב. הנשנוש האולטמטיבי, תחשבו על זה ממש כמו על טבעות בצל – רק בגרסה הודית. גם אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים אוכל הודי, סמכו עלי, את המתכון הזה אתם רוצים לנסות!

זה חם, זה פריך, זה מתובל, וזה פשוט נהדר.

 

פקורה - קציצות ירק הודיות פריכות מבחוץ, רכות ומתובלות מבפנים
פקורה – קציצות ירק הודיות פריכות מבחוץ, רכות ומתובלות מבפנים

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים הודים? תנסו את המתכון שלי לקציצות עוף בקארי הודי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

2 תפוחי אדמה

2 זוקיני

1 בצל סגול

300 ג תרד

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

 

מצרכים לבלילה:

1.5-2 כוסות קמח חומוס

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק

1/2 כפית שטוחה כורכום

1 כפית זרעי כמון

מלח

פלפל שחור

1/2 כוס חלב אורז

 

לטיגון:

שמן קנולה

 

להגשה:

כוסברה, לימון ומטבל שאוהבים (צ'אטני/יוגורט וכו')

 

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הירקות: קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפייה. סוחטים היטב ומעבירים לקערה גדולה
  • מגרדים את הזוקיני בפומפייה ומוסיפים לקערה
  • קולפים את הבצל ופורסים לחצאי טבעות דקות ומוסיפים לקערה
  • פורסים את התרד והפלפל החריף דק ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים קמח חומוס ותבלינים ומערבבים היטב
  • מוסיפים בהדרגה חלב אורז עד שמתקבלת תערובת דביקה מספיק בשביל ליצור ממנה קציצות
  • במחבת עמוקה או ווק מחממים שמן בגובה של כ1 ס"מ
  • בידיים משומנות או רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • מטגנים את הקציצות 3-4 דק מכל צד עד שהפקורות פריכות וזהובות. מוציאים לצלחת עם נייר סופג
  • מגישים עם כוסברה, פלחי לימון ומטבל שאוהבים

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לחלוטין לגוון פה בירקות ולהשתמש באיזה ירק שאתם אוהבים, רק חשוב לחתוך/לפרוס את הירקות דק.
  • אני אוהבת תיבול הודי עדין, מי שאוהב טעמים עזים יותר יכול להגדיל את כמות התבלינים שבמתכון
  • אני אוהבת להשתמש במתכון הזה בחלב אורז, אבל כל חלב שאתם אוהבים או אפילו מים יעשו את העבודה
  • יש מיליון סוגים של פקורות, בתיבול שונה ובמרקם שונה. זו הגרסה החביבה עלי. מי שאוהב פקורות בבלילה, יכולה להגדיל את כמות הנוזלים וקמח החומוס וליצור ממש בלילה שעוטפת את הירקות, אז מומלץ לטגן את הפקורות בשמן עמוק.
  • המתכון בשיתוף אלפרו

 

Share:

13 thoughts on “פקורה – קציצות ירק הודיות מטריפות”

    1. כן. ממליצה לעשות את הקציצות מעט קטנות יותר ולשמן אותן היטב בשמן זית משני הצדדים

  1. תודה רבה, זה נראה מדהים! במה היית מחליפה את תפוחי האדמה מבחינת טעם? (יש אצלנו רגישות…)

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *