כשהייתי סטודנטית מלצרתי במקום קטן ליד שוק הכרמל. מולנו היה דוכן שמכר רק פסטה. הדוכן הזה היה עמוס בכל שעות היום, ואני תמיד התפלאתי, כי פסטה זה אחד הדברים שהכי קל להכין בבית.
יום אחד החלטתי לבדוק את העניין ובסוף משמרת חציתי את הכביש והצצתי בתפריט. התפריט היה די סטנדרטי, פסטות מכל מיני סוגים ורטבים שמבוססים על עגבניות או על שמנת. מנה אחת קרצה לי – פסטה סלק. הזמנתי לי מנה…
הפסטה שהגיעה הייתה יפה עם צבע ורדרד נחמד וקצת גבינה מפוזרת מלמעלה, אבל האמת היא שהיא הייתה סתמית להפליא בטעם שלה. איזו אכזבה.
View this post on Instagram
למחרת חזרתי לשוק, קניתי סלקים, בצלים, שום וטימין וחזרתי איתם הביתה חדורת מטרה. צליתי את הירקות בתנור וטחנתי למחית חלקה, הוספתי גם קצת גבינת שמנת שהייתה במקרר וערבבתי פנימה פסטה, מעל הכל גירדתי תלולית נדיבה של פרמזן. תענוג.
מאז ועד היום זו פסטה שמככבת אצלנו בבית פלחות אחת לשבוע. זו מנה יפיפיה בצבע וורוד עז, עם טעמים עמוקים ומתקתקים של סלק צלוי ומתובל כהלכה ופרמזן… כי מה זו פסטה בלי פרמזן…?
רוצים עוד רעיונות למנות פסטה שוות? נסו את המתכון שלי לפסטה טונה שמככבת אצלי במטבח
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1 חבילת ספגטי אסם
מלח
מצרכים לרוטב:
2 בצל סגול
3 סלקים
5-6 שיני שום
1 כף טימין טרי
2 כפות דבש או מייפל
4 כפות שמ"ז
100 ג גבינת שמנת
מלח
פלפל שחור
להגשה:
פרמזן
עירית
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- קולפים את הבצל, סלקים ושום, חותכים אותם לפיסות גדולות ושמים בתבנית חסינת חום
- מפזרים למעלה טימין, דבש, ושמן זית, ממליחיפ ומפלפלים ומערבבים היטב
- צולים כ40-45 דקות עד שהסלק מתרכך
- מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה (אם צריך, אפשר להוסיף 1/4 כוס מים)
- מעבירים את הרוטב למחבת מוסיפים את הגבינת שמנת, מעט ממי הבישול של הפסטה מלח ופלפל ומערבבים היטב
- מחממים סיר גדול עם הרבה מים וקצת מלח
- כשהמים רותחים מבשלים בהם את הפסטה לפי הוראות היצרן
- כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מוסיפים למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מצופה ברוטב
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן בנדיבות ובוזקים קצת עירית
הערות ושדרוגים:
- אפשר להוסיף קצת חריף לרוטב, זה יעשה לו רק טוב!
- אפשרות לטבעוני: פשוט מוותרים על הגבינות או מחליפים בגבינות טבעוניות
- כל סוג פסטה יעבוד פה נהדר (למרות שאני הכי אוהבת פה ספגטי…)
- המתכון בשיתוף אסם