פלפלים ממולאים:
מצרכים:
8-10 פלפלים צבעוניים
למילוי:
500 גר בשר טחון
1/2 1 כוסות אורז שטוף היטב
2 בצלים קצוצים
2 עגבניות קצוצות
4 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
1 פלפל צ׳ילי קצוץ
1/2 1 ליטר מיץ עגבניות
1 כף שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- בעזרת סכין מורידים את החלק העליון של הפלפלים ושומרים בצד
- מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים ומהחלקים הלבנים
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה
- בעזרת כף ממלאים את הפלפלים עד הקצה העליון וסוגרים עם החלק העליון של הפלפל ששמרנו בצד
מכינים את הרוטב:
- בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים שום וצ׳ילי ומטגנים כ2-3 דק
- מוסיפים את מיץ העגבניות, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים היטב
- מסדרים את הפלפלים בשכבה אחת בסיר (אם נשאר בסיר מקום מומלץ לשים פלחים של תפוחי אדמה במרווחים שבין הפלפלים)
- בעזרת כף יוצקים מהרוטב לתוך כל אחד מהפלפלים
- מביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ40-50 דק עד שהאורז רך
*** לגרסה טבעונית משגעת פשוט מורידים את הבשר מהמתכון (אפשר להחליף אותו ב3/4 כוס עדשים כתומות)
מעולה!!!!
מניחה שלא אבל שואלת בכל מקרה… אין צורך לטגן את הבשר לפני מילוי? תודה וסליחה על הבורות…
אין צורך (: