הכנתי עוף עם עגבניות ושעועית לבנה וזה יצא מדהים. אין ספק שהמנה הזו תככב אלי השנה בחג.
זה התחיל בתור מנה תמימה לילדים לארוחת ערב… עוף בתנור. פתחתי את המקרר, םתחתי את המזווה לראות מה אפשר להוסיף לתבנית, שלפתי פחית עגבניות שרי, שלםתי שעועית לבנה קפואה, עגבניות מיובשות, תבלינים, מצאתי כל מיני דברים טובים.
יצאה לי מנה נהדרת. חגיגית, טעימה, יפיפיה, והכל ב5 דק עבודה ובתבנית אחת! העוף יצא שחום, פריך מבחוץ וכל כך עסיסי ורך מבפנים, עם תועפות של שעועית לבנה מתפצפצת ורוטב מושלם של עגבניות שרי. ביס חלום.
אז אם אתם מחפשים מנה קלה קלה, טעימה טעימה וב-0 מאמץ, סמכו עלי… זו המנה.
רוצים עוד רעיונות למנות לחג? נסו את המתכון שלי ל סלט שומר ותפוחים עם סלמון מזוגג
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
4 כרעיים חצויות
8 שיני שום שלמות
2 בצל סגול חתוך לאורך ל1/6
1 צ'ילי אדום פרוס דק
1 פחית עגבניות שרי צ'יריו
1 כף רכז עגבניות צ'ריו
5-6 עגבניות מיובשות קצוצות
2 פילה אנשובי קצוצים
400 ג שעועית לבנה קפואה
8 עלי מרווה
1 כף טימין טרי
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
1/3 כוס מים
מלח
פלפל שחור
להגשה:
חופן עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
- מחמים תנור לחום של 180 מעלות
- שמים בתבנית את כל החומרים מלבד העוף ומערבבים היטב
- מסדרים את העוף בתבנית ויוצקים עליהם מתערובת העגבניות
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ30 דק
- מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ30 דק עד שהעוף שחום
- לפי ההגשה מפזרים בזיליקום
הערות ושדרוגים:
- אל תוותרו על האנשובי! הוא נותן טעם אומאמי נהדר לכל המנה (לא טעם של דגים בכלל!)
- המתכון בשיתוף צ'יריו