עוגת טופי-בננה-פקאן לפסח
מצרכים:
לרוטב טופי:
3/4 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
לעוגה:
4 ביצים מופרדות
2 בננות מעוכות היטב במזלג
1 כוס סוכר
100 גר חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
וכפית קינמון
חצי כפית מלח
300 ג פקאן טחון
1/2 כוס קורנפלור
כפית אבקת אפייה
5 בננות חתוכות לחצי לאורך
הוראות הכנה:
– מכינים את הטופי: שמים את הסוכר בשכבה אחידה על מחבת יבשה ושמים על אש נמוכה. אסור לערבב!
– כשהסוכר נמס לגמרי מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה ומערבבים
– ממשיכים לבשל עוד קצת עד לקבלת רוטב חלק ואחיד
– מניחים בצד להתקרר מעט
– מחממים תנור לחום של 180 מעלות
– מכינים את העוגה: בקערת המיקסר שמים את החלבונים וחצי מכמות הסוכר ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
– בקערה נפרדת שמים את החלמונים, יתרת הסוכר, בננות מעוכות, וניל, קינמון, מלח וחמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
– שמים מעט מקצף החלבונים לתוך התערובת ובתנועות קיפול מערבבים לתערובת אחידה (זה שלב חשוב שמקליל מעט את התערובת ובכך מונע ממנה לשבור את קצף החלבונים)
– יוצקים את התערובת לתוך קצף החלבונים ובתנועות קיפול מערבי עם עד לקבלת תערובת אחידה
– מוסיפים את הפקאנים הטחונים, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים בתנועות קיפול לקבלת תערובת אחידה
– יוצקים לתבנית אפיה את רוטב הטופי
– מסדרים על הרוטב את חצאי הבננות כשהצד השטוח כלפי מטה
– יוצקים על הבננות את תערובת העוגה
– אופים כ45-50 דק עד שהעוגה שחומה ויציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש
– מוציאים מהתנור והופכים בזהירות על צלחת שטוחה ורחבה
לגרסה הפרווה:
מחליפים את החמאה בעוגה בחצי כוס שמן
את הטופי אפשר להחליף בקרמל או סירופ מייפל, או לעשות טופי מחלב קוקוס
אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח כשלא פסח 🙂 ?
בהחלט (: