בדיוק לפני שלוש שנים, טסנו להולנד. נורי עוד לא היה ויולי היה ממש קטן ולקחנו אותו לבקר בשוק חורף של כריסטמס. היה קר נורא, היו מלא אורות וקישוטים, קצת מתקנים ודוכנים של פעילויות, ובעיקר המון דוכנים של אוכל. אחד הדוכנים מכר שני מאכלים: הראשון היה מעין לביבת תפוחי אדמה ענקית שמוגשת עם סוכר והשני היה מעין סופגניות תפוחים וקינמון.
אני לגמרי במחנה של לביבות, אני מתה על לביבות בכל צורה! וסופגניות… איך לומר בעדינות… פחות. לא מבינה את ההתלהבות סביב סופגניות ויכולה בכייף לוותר עליהן.
אבל דווקא שם בשוק כריסטמס הזה, התאהבתי בסופגניות תפוחים. חוץ מזה שהטעם של התפוחים עם הקינמון הוא משגע, המרקם של הסופגניות האלו שבה את ליבי. אלו לא סופגניות רכות וענניות… לא לא… מדובר במרקם פריך ומתפצפץ, יותר דומה לטמפורה מאשר לסופגנייה, אבל בפנים מסתתרות קוביות התפוחים הרכות…
מאז, כל שנה אני מתעקשת על אחד משני דברים: או לבקר שוב בשוק כריסטמס כזה ולאכול בדוכן של סופגניות תפוחים. או לשנס מותניים ולהכין אותן לבד בבית. כי אין מצב שאני מעבירה את חנוכה (שהוא החג האהוב עלי) בלי סופגניות תפוחים פריכות!
View this post on Instagram
רוצים עוד רעיונות למתכונים לחנוכה? נסו את המתכון שלי לרושטי
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לתפוחים:
3 תפוחים
1 כף סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
2 כף חמאה מומסת
2 כפות מיץ לימון
מעט מלח
מצרכים לבלילה:
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
3 כף חמאה מומסת
2/3 כוס חלב
1 כף וויסקי/רום/ברנדי
1/4 1 כוס קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
מעט מלח
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
1/3 כפית הל טחון (לא חובה)
לטיגון:
שמן
מצרכים לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס מייפל
מעט מלח
2 כפות מים
הוראות הכנה:
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של כ1 ס"מ ושמים בקערה
- מוסיפים את יתר המרכיבים של התפוחים ומערבבים היטב
- מכינים את הבלילה: בקערה מערבבים את כל המרכיבים הרטובים (ביצה, וניל, חמאה מומסת וחלב) לתערובת אחידה
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, קינמון והל)
- מוסיפים את התערובת הרוטב לתערובת היבשה ומערבבים ערבוב קצר רק עד ששתי התערובות מתאחדות
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים
- מחממים במחבת גדולה שמן בגובה של כ1 ס"מ
- כשהשמן חם מעבירים כף של בלילה לשמן ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג
- מטגנים באופן זה כל הכמות ל הבלילה
- מכינים את הזיגוג: בקערה מערבבים את המרכיבים של הזיגוג לתערובת אחידה וחלקה
- טובלים כל סופגנייה בזיגוג
הערות ושדרוגים:
- אני אוהבת את הגרסה שבה התפוחים חתוכים לקוביות. אבל אפשר גם לפרוס את התפוחים ולטגן אותם כשהם פרוסים.
- אני מאוד נזהרת עם הל, אבל מי שאוהב יכול לשים אפילו 1/2 כפית
- הסופגניות פריכות וטעימות בטרוף גם בלי הזיגוג