זה אולי הזמן להתוודות על אובססיה קטנה שיש לי. אני מכורה לסרטונים של אנשים שמכינים לחמי מחמצת. אני גם חובבת לחם מושבעת ואוהבת במיוחד לחמי מחמצת, אבל גם יש משהו מהפנט בתהליך העבודה עם הבצק, ההאכלה של המחמצת העיצוב של הכיכרות, החריצה… אני מכורה.
מדי פעם אני מבקשת מחמצת מחברים ואז יש תקופת אפייה בבית, שרק בשביל הריח של הלחם שנאפה בתנור אני מוכנה להאכיל את המחמצת (פעולה שקצת מטרידה אותי, כי אני די בטוחה שכמו בסרטי אימה יום אחד המחמצת תתעורר ותעשה פה בלגאן).
שבוע שעבר נכנסתי להתקף כזה של לחם, אבל לצערי לא הייתה לי מחמצת… מזל שיש לי מתכון טריק ללחם נהדר עם קרום פריך (ממש כמו של מחמצת), ופנים רך (כמעט כמו של חלה), שלא צריך בשבילו מחמצת, למעשה מכינים אותו בכלום עבודה… כל מה שצריך הוא סיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור.
לחם בסיר, זה מתכון נהדר, לא תאמינו כמה פשוט, וכמה טעים יוצא הלחם… רק טיפ קטן ממני: תוציאו חמאה מהמקרר שתתרכך קצת… ככה שכשהלחם יוצא מהתנור, תוכלו לגנוב איזו פרוסה עם חמאה… הרי אין יותר טעים מלחם עם חמאה, מה לא ככה?
רוצים עוד רעיונות למתכונים שווים? נסו את המתכון שלי ללחם תירס
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר לבן
1 כף דבש
2.5 כוסות מים חמימים
1 כף מלח
6.5 כוסות קמח לבן (910 ג)
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס זרעים (אני השתמשתי בשילוב של זרעי חמנייה וזרעי דלעת)
הוראות הכנה:
- בקנקן מערבים היטב את השמרים, סוכר, דבש ומים. מניחים בצד לכ5 דק
- בקערת המיקסר שמים את הקמח והמלח ומתחילים לערבל במהירות נמוכה
- יוצקים לאט בזרם דק את תערובת השמרים וממשיכים לערבל
- מוסיפים את השמן זית וממשיכים לערבל עד שהמים והשמן נטמעים בקמח ומתקבל בצק
- מוסיפים את הזרעים וממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ7 דק
- בנתיים מחממים תנור לחום של 250 מעלות
- מכניסים את סיר פוסיבל של נינג'ה לתנור
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- כשהבצק הכפיל את נפחו מוציאים אותו מהקערה ויוצרים ממנו כדור
- מקמחים קלות את צידו העליון של הכדור
- בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את חלקו העליון של הכדור
- בזהירות מוציאים את הסיר החם מהתנור ומקמחים אותו קלות
- מניחים את כדור הבצק בסיר, מכסים במכסה ואופים 30 דק
- מנמיכים את חום התנור ל220, מסירים את המכסה מהסיר ואופים עוד כ20-30 דק עש שהלחם שחום ופריך
- מוציאים את הלחם ומניחים אותו על הרשת של הסיר, נותנים לו להצטנן מעט לפני פריסה
הערות ושדרוגים:
- אפשר במקום קמח חיטה לבן להשתמש בקמח כוסמים לבן.
- כן, אפשר להמיר 1/2 מכמות הקמח בקמח מלא אבל אז צריך להוסיף לבצק עוד כ1/2 כוס מים (ואולי אפילו קצת יותר… צריך לראות איך הבצק מתנהג)
- אני הוספתי ללחם זרעים אבל אפשר לאפות אותו גם ללא תוספות או להוסיף דברים אחרים שאוהבים (זיתים, צימוקים או כל דבר אחר שבא לכם)
יצא מושלם!! ממליצה בחום! תודה על הטיפים – הבית התמלא בריח של גן עדן (אגב השתמשתי בקמח כוסמין לבן והוספתי גם זרעי פשתן שהושרו בלילה במים .. אם כבר לבריאות 🙂 )
מושלם!!!