לחזה עוף יצא קצת שם רע… כשאומרים חזה עוף ישר עולה קונוטציה של משהו משעמם, לא כל כך טעים, יבשושי, המילה "דיאטטי" קופצת לראש בהקשרים הפחות טובים שלה… אבל בעצם חזה עוף זה חומר גלם נהדר. הוא יודע לקחת על עצמו המון טעמים, הוא וורסטילי ויכול להתבשל במגוון של שיטות, הוא זמין, הוא זול, וכשמכינים אותו נכון הוא טעים להפליא!
חזה עוף בעשבי תיבול, או בזיגוג אסייתי, עם עגבניות למשל, חם ליד תוספת כחלק ממוקפץ או מרוטב של פסטה או אפילו קר בסלט, אפשר לעשות עם חזה עוף המון דברים טובים.
הסוד לחזה עוף טעים הוא בתיבול טוב, ובצלייה נכונה שלא מייבשת את העוף. אז קבלו את המתכון שלי לחזה עוף בעשבי תיבול מושלם, קל, קליל וטעים בטרוף.
אתם עוד כאן? רוצו להכין!
רוצים עוד רעיונות למתכונים קלילים וטעימים? תנסו את המתכון שלי לקארי מושלם מ-5 מצרכים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
4 חזות עוף מנוקים משומן וגידים
4 קוביות פטרוזיליה קצוצה של דורות
2 קוביות פסטו של דורות
2 קוביות שום כתוש של דורות
4 קוביות כוסברה קצוצה של דורות
מיץ וקליפה מלימון 1
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- שמים את חזות העוף בכלי עמוק (תבנית או קערה למשל)
- שמים בקערית את כל קוביות התיבול של דורות
- מוסיפים 4 כפות שמן זית, מלח, פלפל, מיץ וקליפת לימון ומערבבים היטב
- יוצקים את תערובת התיבול על העוף ומערבבים היטב בעזרת הידיים. העוף צריך להיות מצופה בתיבול מכל הצדדים.
- מומלץ בשלב הזה לתת לעוף לשרות בתוך תערובת התיבול (הסבר למטה בהערות), אבל אם ממהרים אפשר לעבור ישר לשלב הצלייה.
- במחבת גדולה מחממים 2-3 כפות שמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים את חזות העוף למחבת, צורבים את החזות כ2-3 דק מכל צד על להבה גבוהה
- מנמיכים להבה וממשיכים לצלות את העוף כ8-10 דק נוספות על להבה נמוכה, מדי פעם הופכים את העוף במחבת
הערות ושדרוגים:
- אפשר ורצוי לשחק עם הטעמים והתיבול. למשל אם אוהבים חריף אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ לתיבול או טבסקו ירוק. אפשר להוסיף מעט לימון כבוש לטעם לימוני מודגש, אפשר להוריד או להוסיף עשבי תיבול לפי מה שאוהבים וכו.
- אחרי שמערבבים את חזה העוף עם התיבול מומלץ לתת לו לשרות בתוך התערובת בשביל לספוג את הטעמים כל זמן השרייה בין חצי שעה לכמה שעות יהיה נה
- המתכון בשיתוף דורות