אורז פרסי
אורז פרסי

אורז זה אחד הדברים שאוכלים פה הכי הרבה בבית! אורז לבן פשוט (והכי טעים) אוכלים פה כמעט כל יום. ובכל זאת למרות שאני חובבת את האורז הלבן, אני מחפשת תמיד עוד צורות להכין אורז… ויש פה בבלוג לא מעט, מאורז עם אטריות הכי פשוט הכי טעיםאורז אדום שנוצר בטעות, ואפילו אורז לארוחת בוקר מושלמת בצורה של רייס פודינג מושלם.

אורז פרסי זו קלאסיקה… הפרסים הרי אלופים באורז (ואני אומרת את זה בתור בוכרית… שכידוע גם אצלנו אורז זו מומחיות!) והאורז הפרסי הזה הוא אחד החביבים עלי בעיקר בזכות התה-הדיג, אותה שכבה פריכה בתחתית שנוצרת מטיגון נדיב של תפוחי אדמה ואורז.

את עוגת האורז המפוארת הזו מגישים לשולחן ויש מתחילים הריבים על מי יקבל את החלק הפריך… תשמעו לי… אל תוותרו לאף אחד על החלק הפריך, ואם צריך גם תמרפקו את מי שמנסה לגנוב לכם, כי האורז הזה עם התפוחי אדמה והחלק הפריך הוא באמת אחד הטעמים את לא ה.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

3 תפוחי אדמה

3 כוסות אורז יסמין / בסמטי / פרסי

1 כוס זרשק / חמוציות / צימוקים (אפשר גם לשלב)

8 חוטי זעפרן / 1 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

שמן

 

הוראות הכנה:

  • בשלים את האורז בסיר גדול עם הרבה מים רותחים 7 דקות
  • מסננים ושוטפים במים קרים.
  • משרים את חוטי הזעפרן בקערית קטנה עם מים רותחים כ10-15 דק
  • קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרוחב לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ
  • מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור וזרשק
  • מעבירים 1/3 מכמות האורז לקערה נפרדת, מוסיפים את הזעפרן עם מי ההשריה ומערבבים עד שהאורז נצבע בצהוב
  • בסיר רחב מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ, מטלטלים את הסיר כדי שהשמן יצפה היטב גם את הדפנות (אפשר גם למרוח את השמן על הדפות בעזרת מברשת
  • כשהשמן חם, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה היטב משני הצדדים עד שהן שחומות ופריכות, ממליחים ומפלפלים.
  • מוסיפים את האורז עם הזעפרן מעל תפוחי האדמה ומהדקים היטב
  • מטגנים כחמש דקות
  • מוסיפים את יתרת האורז לסיר ומהדקים קלות
  • מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה
  • מכסים היטב, מנמיכים להבה, ומבשלים כ60-75 דק
  • הופכים בזהירות על צלחת גדולה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף לאורז תיבול נוסף, למשל עשבי תיבול קצוצים, בצל מטוגן, שקדים או כל דבר אחר שרוצים
  • חשוב לטגן היטב את תפוחי האדמה שיהיו ממש פריכים ושחומים
  • חשוב לטגן בטסלנות את האורז הצהוב שדוחסים על תפוחי האדמה בשלב הראשון, הוא מה שהופך להיות החלק הפריך שכולם רבים עליו סביב השולחן
  • לא להתקמצן פה על השמן! פחות שמן ממה שרשום במכון לא יעבוד
  • אני אוהבת לפזר לפני ההגשה גרגרי רימון ושקדים קלויים

 

Share:
  • 6084
  • 6
  • 2

6 thoughts on “אורז פרסי”

    1. היי עירית (: כל הזמנים כתובים במתכון… הבישול הראשוני של האורז הוא 7 דק, השלב השני של הבישול (אחרי שמרכיבים את הסיר) הוא 65-75 דק על להבה נמוכה מאוד

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *