העוגה הכי טעימה בעולם
העוגה הכי טעימה בעולם
זו העוגה הכי טעימה בעולם.
אצלנו זו עוגת הבית. זו העוגה שמכינים כל שישי, בכל אירוע, כל פעם שמתארחים אצל מישהו. אבא שלי אפילו פרסם את המתכון שלה בספר האפייה שלו ושל רפי כהן.
העוגה סופר קלה להכנה! מכניסים הכל למעבד מזון, מוסיפים לבלילה קצת פירות ומכניסים לתנור. כן זה עד כדי כך פשוט. וכשאין שזיפים? כל פרי אחר יעבוד פה מעולה! תפוחים, אגסים, נקטרינות מה שיש.
כל מי שאוכל את העוגה הזו מתמוגג, היא באמת באמת טעימה.
מה שאף אחד לא יודע, זה שהמתכון הוא בכלל מתכון של אמא שלי. כן, אבא "גנב" מאמא את העוגה.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
רוצים עוד רעיונות לעוגה עם פירות? תנסו את עוגת תפוחים בחושה עם קראמבל
מצרכים:
6-8 שזיפים/אפרסקים/נקטרינות
3 כפות סוכר חום
3 כפות ברנדי/וויסקי
לבלילה:
3 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מיץ וקליפה מ2 לימונים
1 כפית תמצית וניל
2.5 כוסות (350 ג) קמח תופח
מעט חמאה וסוכר לתבנית
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור ליום של 180 מעלות
  • שוטפים את הפירות היטב ומוציאים להם את הגרעין
  • חותכים את הפירות לרבעים
  • בכלי רחב מניחים את הפירות הסוכר חום והברנדי מערבבים היטב ומניחים בצד (מידי פעם מערבבים)
  • במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבלילה ומעבדים לתערובת אחידה
  • לוקחים תבנית אפיה (אני ממליצה להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 28) משמנים אותה היטב במעט חמאה רכה ובוזקים עליה סוכר סביב סביב
  • מסננים את השזיפים ושומרים את הנוזל!
  • מערבבים את הנוזל של השזיפים לתוך הבלילה של העוגה
  • מעבירים את הבלילה לתבנית האפיה
  • מסדרים את הפירות סביב סביב בתוך הבלילה ומשקיעים אותם מעט
  • מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ50 דק עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
Share:

2 thoughts on “עוגת שזיפים הכי טעימה בעולם”

    1. היי ליאורה!
      אפשר בהחלט לעשות את העוגה הפוכה, אבל חלק מהכייף של העוגה זה הפירות שנמצאים במרכז העוגה ונותנים הפתעה בביס… אז גם אם את עושה עוגה הפוכה אני ממליצה גן להכניס גם פירות למרכז העוגה (:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *