מרק יוגורט קר
מרק יוגורט קר

מצעד מתכוני הקיץ ממשיך בקצב מסחרר. חם. חחחחחחחחחחחחחם לי. ואפילו חובבת קציצות ידועה שכמוני לא יכולה לדמיין עכשיו לעמוד מול סיר חם, לא לבשל סיר חם ולא לאכול אוכל חם.

כל מה שבא לי זו חופשה על איזה חוף או באיזה מקום קריר. חופש.

אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד. אז אני עושה את הדבר הכי קרוב לחופשה יוונית שאני מכירה: מרק יוגורט קר. כמו צזיקי אבל משודרג עם הפתעות, ובמרקם נוזלי יותר ממש כמו של מרק.

זה קר, זה מרענן וזה כל כככככך טעים.

תכינו לכם מרק יוגורט קר, תאחסנו מראש כמות נאה במקרר ובכל פעם שאתם מפנטזים על חופשה ובטן גב תוציאו לכם כוס צוננת של מרק כזה, תעצמו עניים ו…

 

רוצים עוד רעיונות של מנות קיציות? נסו את המתכון שלי סשימי אבטיח

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 ליטר יוגורט בטעם ניטרלי

1/2 כוס נענע

1/2 כוס שמיר

1/4 כוס עירית

טרגון??

מיץ וקליפה מ1 לימון

2-3 שיני שום

2 מלפפונים

1 כוס ענבים ירוקים

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את הענבים ל1/4 לאורך ושמים בקערה
  • קוצצים את המלפפונים דק ומוסיפים לקערה
  • קוצצים דק את עשבי התיבול והשום ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים, מערבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מכניסים למקרר ל 30 דק לפחות
  • מגישים קר

 

הערות ושדוגים:

  • אפשר להשתמש באיזה יוגורט שאוהבים (בטעם ניטרלי כמובן), ברק, עיזים, כבשים ואחוזי שומן זה הכל עניין של העדפה
  • גם ריוויון יעבוד פה נהדר במקום היוגורט
  • מידת הסמיכות של המרק תלויה בכם… רוצים מרק יותר דליל? אין בעיה לדלל במעט מים או אפילו קצת חלב
  • מי שאוהב קצת חרפרפות יכול להוסיף גם מעט טבסקו ירוק או פלפל ירוק חריף קצוץ
Share:
  • 4524
  • 1
  • 1

1 thought on “מרק יוגורט קר”

  1. לגבי האפשרות להוסיף חלב – במגע עם היוגורט החלב יחמיץ. עדיף להוסיף מים או, אם רוצים את הקרמיות של חלב – שמנת מתוקה שלא נשברת במגע עם חמיצות היוגורט

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *