מלבי טבעוני
מלבי טבעוני
  • יש זכרונות, לרוב הם אפילו די קטנים, מין רגע אחד כזה בזמן, שבלי לדעת בכלל משפיעים עלינו לכל החיים. לי יש זכרון די ברור מהילדות שאני עם אבא שלי בים (זכרון די נדיר בהתחשב בזה שאבא שלי די שונא ללכת לים), ועל הטיילת ממש ליד החוף עומד איש עם עגלה ומוכר מלבי.

אני מתה על מלבי, זה ממש אחד הקינוחים האהובים עלי, ואם יש מלבי בסביבה אין סיכוי שאני אפסח עליו, ולזוועת הסובבים אותי אני גם תמיד אעדיף את הגרסה הטבעונית. זה לא מטעמי טבעונות, וגם לא מטעמי כשרות, הטבעוני פשוט טעים פי אלף בעיני. הטעם שלו עדין, והמרקם שלו הרבה יותר קליל ובעיני אלו שתי תכונות קריטיות במלבי טוב. כי מלבי דחוס או כבד ממש מפספס את הפואנטה של הקינוח הזה שאמור להיות קל, כמעט ענני.

 

 

אז הנה הוא לפניכם, המתכון שלי למלבי טבעוני, שכל כך קל להכין, והכי כייף לזלול. הלוואי שמישהו ירים את הכפפה ויפתח עגלת מלביה על הטיילת… אני אהיה הראשונה בתור.

 

רוצים עוד רעיונות לקינוחים שווים? נסו את המתכון שלי לפבלובה מלכת הקינוחים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 ליטר חלב שקדים או כל חלב שאוהבים

1/2 כוס סוכר לבן

7 כפות קורנפלור

 

להגשה:

סירופ למלבי או סירופ רימונים

פירות שאוהבים

פיסטוקים

 

הוראות הכנה:

  • בסיר שמים את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה
  • מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים קרים עד שהקורנפלור מתמוסס לחלוטין ואין גושים
  • מוסיפים את תמיסת הקורנפלור לסיר ומבשלים תוך טריפה מתמדת כ5-6 דק עד שהתערובת מסמיכה (המרקם צריך להיות כמו מרקם של יוגורט או מילקי)
  • מורידים מהאש ומניחים בצד לכ10 דק להצטנן מעט
  • כשהתערובת בטמפ' החדר מעבירים אותה לכלי הגשה (אפשר כלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול), מכסים ומכניסים למקרר לכ4 שעות לפחות ועדיף אפילו יותר
  • לפני ההגשה יוצקים על המלבי מהסירופ ומפזרים מהפירות והפיסטוקים

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש פה בחלב שקדים שנותן טעם שקדים עדין, ומרקם קליל, אבל אפשר להשתמש בכל חלב שאוהבים
  • אפשר גם להכין את המלבי משמנת, אם כי לטעמי כשמשתמשים בשמנת הוא קצת כבד מדי, אבל מי שאוהב, יכול להמיר את הכמות של החלב שאותה כמות של שמנת
  • אני מתה על הגרסה של המלבי עם הפירות והפיסטוקים, אבל כמובן שאפשר להוסיף כל תוספת אחרת שאוהבים (בגרסה הקלאסית יש קוקוס ובוטנים)
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 7009
  • 8
  • 2

8 thoughts on “מלבי טבעוני”

    1. היי קארין, כוס חלב היא כ240 מ"ל כלומר כרבע ליטר. לכוס אחת של חלב שקדים, את צריכה 1/4 מכמות הסוכר והקורנפלור שרשומים במתכון

  1. הי, עשיתי לפי ההוראות בדגש על המים הקרים לערבוב הקורנפלור, אבל יצא לי הרבה גושים למרות שערבבתי כל הזמן, ויצא מאד מתוק.
    וזה עוד לפני הסירופ.. מה עושים?

    1. אם יצאו גושים מעבירים את הנוזל דרך מסננת דקה לפני הקרור. ככה נפטרים מהגושים.
      אם מתוק לך מדי אפשר לדלל בעוד מעט מהנוזל ולהוסיף עוד טיפה קורנפלור

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *