מאפה בצק עלים ותפוחי אדמה
מאפה בצק עלים ותפוחי אדמה

בצק עם תפוחי אדמה זה על פניו שילוב לא הגיוני… פחממה עם פחממה זה מוזר. או שבעצם זה בדיוק מה שכל כך טוב בשילוב הזה… כי מה יותר טעים מפחממה? אז למה לא לעשות 1+1? פחממה עם פחממה זה פשוט טעים כפליים.

בצעירותי היה מקום באלנבי שהיה מוכר סנדביץ' שניצל. היינו הולכים לשם אחרי יציאות, בשביל מנץ' לילי. השוס? הם היו מוציאים את החלק הרך של הג'בטה וממלאים במקומו פירה…כן, ממש ככה, ג'בטה ממולאת בפירה עם שניצל וסלט.

מאז אני חובבת את השילוב האבסורדי הזה.

לפני כמה שבועות הייתי בחנוכת בית של ש' חברתי הטובה, ובנזוגה י' שיחיה. י' הוא אלוף העולם בפיצות, מכין בצקים בהתפחה של 72 שעות ומאובזר בטאבון במרפסת שמוציא פיצות שאפשר להשתגע.

אני לא אחשוף פה כמה פיצה אכלתי באותו ערב, כי יש דברים שהשתיקה יפה להם… אני רק אגיד שמכל מגוון הפיצות שהיו (והיו…) האהובה עלי הייתה פיצה עם תפוחי אדמה וקרם פרש. כמה טעימה היא הייתה? כל כך טעימה שעוד באותו שבוע נהיה לי חשק עז לאכול אותה שוב.

מזל.

מזל שאני שהתעצלתי. ממש לא התחשק לי להכין בצק פיצה בהתפחה של 72 שעות, וגם לא הייתה לי סבלנות לחכות כל כך הרבה זמן עד שהפיצה תהיה בבטן שלי. אז עשיתי קיצור דרך: השתמשתי בבצק עלים.

נכון, פיצה זה לא… אבל יצא מאפה בצק עלים משגע! עם שוליים זהובים ותפוחים, תפוחי אדמה קרם פרש ועירית.

גרסה קלילה ומהירה לאותה פיצה נהדרת.

 

רוצים עוד רעיונות למאפי בצק עלים? נסו את המתכון שלי לשבלולי פיצה מ-4 מרכיבים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

500 ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה

3-4 תפוחי אדמה

1/2 כוס פרמזן מגוררת

שמן זית

מלח

פלפל

 

להברשה:

1 ביצה

 

להגשה:

קרם פרש או שמנת חמוצה

עירית קצוצה

 

הוראות הכנה:

  • שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים ומביאים לרתיחה
  • מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים
  • מסננים את תפוחי האדמה
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס"מ
  • בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים שוליים ברוחב של כ1 ס"מ (חשוב לא לחתוך את הבצק עד למטה, רק לחרוץ בעדינות)
  • מכניסים את הבצק למקפיא לכ10 דק
  • מוציאים את הבצק מהמקפיא ומורחים שמן זית על הריבוע הפנימי (לא מורחים על השוליים)
  • מפזרים פרמזן מגוררת על שמן הזית
  • בוצעים את תפוחי האדמה המבושלים לפיסות ומסדרים בשכבה אחידה על גבי שכבת הפרמזן
  • מזלפים שמן זית על תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים
  • מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה
  • מכניסים לתנור לכ30-35 דק או עש ששולי הבצק שחומים ותפוחים
  • לפני ההגשה מניחים תלוליות קרם פרש קטנות בין תפוחי האדמה ומפזרים על כל המאפה עירית קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להמיר את הפרמזן בכל גבינה אחרת שאוהבים. אני ממליצה להישאר עם גבינות מיושנות וקשות (פקורינו למשל תהיה תחליף נהדר)
  • אני אוהבת לבצוע את תפוחי האדמה לפיסות, אבל מי שמעדיף מראה מסודר יותר יכול גם לפרוס אותם בסכין ולסדר יפה על הבצק
  • אפשר לשדרג את המאפה בכל מיני דרכים: פלפל חריף למי שאוהב יהיה תוספת נהדרת, סלמון מעושן יעבוד פה נהדר, תרד או כל תוספת אחרת שמתחשק לכם)
Share:
  • 3146
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *