כמומפרום
כמומפרום

זה היה לפני כמה שנים, הייתי רק בתחילת דרכי כבלוגרית, אני חושבת שהבלוג עצמו עוד לא היה קיים, ואת המתכונים הייתי מחלקת באינסטגרם. רציתי להיות מאמא, זה הרי החלום שלי להיות מין מאמא בלבוסטה כזו, שהבית שלה תמיד מתוקתק, והכביסה תמיד מקופלת ותמיד יש לה איזה סיר על הגז וכדאי שהוא יהיה סיר מפרום.

במציאות, יש הרבה דברים שאני כן, אבל מאמא בלבוסטה מתוקתקת אני לא. ותוך כדי הבישולים וההכנות למפרום, כשכל המרכיבים כבר פרוסים ומוכנים על השיש, פתאום שמעתי מין ספלאש כזה חזק, וידעתי שהלך עלי ועל המפרום שלי… התפוצץ הדוד.

לא הייתה בררה, מצד אחד המרכיבים כבר על השיש וכדאי להכין מהם משהו תיק תק, מצד שני כל הבית מוצף במים עד גובה הקרסוליים. אז אמרתי לעצמי, היום לא נמצא מפרום, פשוט נזרוק את כל המרכיבים לסיר, גם ככה הכל מתערבב בבטן ויש לזה אותו טעם…. תוך 3 דק הסיר היה על הגז ואני התפנתי לגרוף את המים.

בערב כשהכל נרגע, המים יובשו, הרצפה הייתה נקייה, ואפילו הכלים המלוכלים כבר נשטפו, התיישבנו לאכול ולשמחתי הכמומפרום שלי יצא נהדר, טעים ממש כמו מפרום אמיתי. מאז הכנתי את המנה הזו המון פעמים, היא גם עברה כמה שדרוגים ותיקונים בדרך, והיות ואני אוהבת הפשטות וקיצורים, מאז אני מכינה "מפרום" רק ככה, כמומפרום.

 

רוצים עוד רעיונות שווים לתבשילים ביתיים? תנסו את המתכון שלי לתבשיל בשר עם פלפלים וחומוס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

כמומפרום
כמומפרום

 

מצרכים לקציצות:

1 ק״ג בשר טחון

3 כפות שמן זית

2 ביצים

2 בצלים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

1/2 חציל בינוני

2 שיני שום

חצי כוס פרורי לחם

1/2 כפית בהרט

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה חריפה

מלח

פלפל שחור

 

לטיגון:

שמן

2 ביצים

קורנפלור/קמח

 

לירקות:

1.5 חצילים בינוניים

3 תפוחי אדמה גדולים

 

לרוטב:

4-5 כפות שמן זית

4 שיני שום

1 כך גדושה אריסה/פלפלצ׳ומה

1/2 כוס עגבניות מרוסקות

1 ליטר מים

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית שטוחה כורכום

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את הבשר
  • במעבד מזון שמים את הבצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה טוחנים למחית אחידה ומוסיפים לקערת הבשר
  • קולפים את החציל וקוצצים אותו דק ומוסיפים לקערת הבשר
  • מוסיפים לקערה את כל יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות או רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בצלחת עמוקה טורפים את הביצים לטיגון הקציצות
  • בצלחת עמוקה נוספת שמים את הקורנפלור/קמח
  • במחבת גדולה מחממים שמן בגובה 1 ס"מ
  • טובלים כל קציצה בקורנפלור ואז בביצה
  • מטגנים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד להזהבה
  • מוציאים את הקציצות המטוגנות לצלחת עם נייר סופג

 

  • מכינים את הירקות:פורסים את החצילים לרוחב לפרוסות בעובי של כ1 ס״מ
  • ממליחים ומפלפלים את פרוסות החציל משני הצדדים
  • טובלים את פרוסות החציל בקורנפלור ואז בביצה (בדיוק כמו את הקציצות…)
  • במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את פרוסות החציל כ3-4 דק מכל צד עד שהן משחימות
  • מוסיפים את פרוסות חציל לצלחת עם נייר סופג
  • קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרוחב לפרוסות בעובי של כ1/2 ס״מ

 

  • מכינים את הרוטב: פורסים את השום דק
  • בסיר שטוח ורחב מחממים 4-5 כפות שמן זית
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ2 דק
  • מוסיפים את השום, והאריסה ומטגנים כ5 דק
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומערבבים היטב
  • מוסיפים סוכר, לימון, מלח ופלפל
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך

 

  • מסדרים את הסיר: בתור הרוטב מסדרים סביב סביב פרוסת תפ״א, קציצה, פרוסת חציל
  • מביאים את הרוטב לרתיחה
  • מכסים ומנמיכים את האש
  • מבשלים על אש הכי נמוכה כ75דק
  • אחרי 75 דק פותחים את המכסה ומבשלים עוד כ10-15 דק

 

הערות ושדרוגים:

  • חשוב לטגן בשמן נקי. אם יש צורך בין נגלות של טיגון הקציצות – מומלץ להחליף את השמן
  • אפשר את פרוסות החציל לטבול גם בביצה וקורנפלור לפני הטיגון, אפשר לטגן את החלציל גם ללא ציפוי, ואפשר גם להכניס אותו לסיר ללא טיגון מקדים
  • אפשר לקלות בתנור את פרסות החציל במקום לטגן
  • אפשרות לל"ג: אם משתמשים בפרורי לחם ללא גלוטן בשביל תערובת הקציצות, ובקורנפלור בשביל הטיגון המנה בקלות הופעת ללא גלוטן
  • אוהבים חריף? שימו יותר אריסה ברוטב
  • לא רוצים חריף בכלל? אפשר להמיר את האריסה ברסק עגבניות איכותי
  • אפשר לעשות את הקציצות מעוף טחון במקום בשר, או לשלב בין בשר ועוף
  • את ה15 דק האחרונות של הבישול (ללא מכסה) אפשר לעשות גם בתנור חם – ככה מתקבל אפקט חריכה קל ונחמד
Share:
  • 6703
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *