ארוחה מקסיקנית בגריל
ארוחה מקסיקנית בגריל

ארוחה מקסיקנית זו אחת מארוחות הערב האהובות עלי. בגלל שיש פה אפשרויות גיוון אינסופיות ואפשר להתאים את המרכיבים שלה לכל מצב ולכל אדם, אני מכינה אותה המון! גם סתם ככה כארוחת ערב באמצע שבוע, וגם כשמגיעים אורחים וכשאני מארחת.

הרעיון כשמכינים ארוחה מקסיקנית כזו הוא לקחת את הטורטייה, ולהכין כל מיני קעריות עם דברים שיכולים להיכנס לתוכה, לשים את הכל על השולחן ולתת לכל אחד להרכיב לעצמו בצלחת טורטייה. זה הופך ממש למשחק (מי אמר שלא משחקים באוכל??)

היות וכמעט כל דבר יכול להיכנס לתוך טורטייה, זה קונספט מושלם לניצול שאריות, לארועים מרובי משתתפים, לימים שאין זמן לבשל או לימים שרוצים להשקיע בבישולים, הכל הולך! ירקות טריים, ירקות צלויים, שאריות מארוחת שישי, הסוף של הבולונז שאף אחד לא אכל, שניצל יתום שנשאר במקרר, תבשילים, בשר, עוף, דג, צמחוני, טבעוני, שעועית, אורז, גבינה, שמנת חמוצה, עשבי תיבול, אננס, תעצרו אותי אם הבנתם את הפואנטה…

והבונוס? אם יש לכם מחבת גריל, אפשר להכין את כל הארוחה בגריל!

 

רוצים עוד רעיונות אוכל מקסיקני? תנסו את המתכון שלי לצ'ילי קון קרנה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

מצרכים:

2-3 כפות שמן זית

1 חזה עוף שלם

2 גמבות אדומות

2 בצל לבן או סגול

2 אבוקדו

מיץ וקליפה מליים או לימון

1 פלפל צ'ילי או מעט צ'ילי גרוס

2 קלחי תירס חצויים

טורטיות ו/או טאקוס

כוסברה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • פורסים את חזה העוף לרצועות
  • קולפים את הבצל וחותכים אותו ואת הגמבה לרצועות
  • במחבת גריל גדולה מחממים 2-3 כפות שמן זית
  • כשהשמן חם, מוסיפים בצידה האחת של המחבת את רצועות העוף, ובצידה השני את רצועות הגמבה והבצל
  • ממליחים ומפלפלים את כל תכולת המחבת
  • מטגנים כ8-10 דק, מדי פעם מערבבים, עד שהעוף צרוב היטב וזהוב, והגמבה והבצל צרובים ורכים (אפשר לכסות את המחבת עם מכסה כדי לזרז מעט את התהליך)
  • בנתיים מכינים גוואקאמולי: קוצצים את הצי'לי דק.
  • בקערית מועכים יחד את האבוקדו, מיץ וקליפה מליים, צ'ילי קצוץ מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מגבירים את הלהבה לאש בינונית-גבוהה, מפנים מקום במחבת ומוסיפים את קלחי התירס, צורבים אותם כ4-5 דק
  • מרכיבים את הטורטייה: במרכז הטורטייה מניחים גוואקמולי, עליו פרוסות של גמבה ובצל צרובים, רצועות עוף צרוב ומעל הכל עלי כוסברה, מגישים לצד קלח תירס צרוב, מגלגלים לאיזו צורה שאוהבים וזוללים בהנאה

 

הערות ושדרוגים:

  • לאופציה ללא גלוטן יש לקנות (או להכין) טורטיות מקמח תירס
  • אפשר להשתמש בטורטייה בכל מיני אופנים: אם קונים טורטייה קטנה יחסית אז פשוט שמים מילוי ומקפלים לשניים – מקבלים טאקו, אם שמים מילוי (אני ממליצה להוסיף גם אורז ושעועית) ומגלגלים לגליל – מקבלים בוריטו, אם שמים בין שתי טורטיות מילוי עם גבינה וקולים על הגריל או במחבת מקבלים קסדייה.
  • נורא קל לגוון את המילוי של הטורטייה. בקלות אפשר להחליף את הירקות, אפשר להשתמש בבשר או דג במקום העוף ולגמרי אפשר גם לוותר עליהם ולהכין בגרסה צמחונית או טבעונית!
  • אוכל מקסיקני אמיתי הוא חריף. אני מביאה פה גרסה שהיא ממש לייט בחריפות שלה. מי שאוהב חריף יכול לגמרי להוסיף עוד אלמנטים חריפים לתוך הטורטייה שלו! אני ממליצה על חלפיניו כבוש (אפשר לקנות בצנצנות או שימורים) הוא החריף המקסיקני הקלאסי והוא נהדר!
  • המתכון בשיתוף פודאפיל
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *