רוסטביף עם תפוחי אדמה. הכי קל, הכי טעים, הכי חגיגי.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
1.2 ק"ג נתח סינטה
1 ק"ג תפ"א קטנים חצויים לאורכם
שמנ"ז
3-4 שיני שום כתושות
2 כפות עלי טימין
4-5 עלי מרווה קצוצים
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 130 מעלות
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה כ20 דק
- מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית חסינת חום
- במחבת גדולה מחממים 4-5 כפות שמנ"ז
- ממליחים ומפלפלים את הבשר מכל צדדיו
- כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר כ4-5 דק מכל צד עד שהוא שחום
- בקערית מערבבים 1/4 כוס שמן זית, את הטימין, רוזמרין, מרוה, שום, מלח, ופלפל שחור
- יוצקים את תערובת התיבול על תפוחי האדמה והבשר, מורחים היטב עם הידיים כך שהתיבול יצפה היטב את תפוחי האדמה והבשר
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ואופים כ60 דק
- מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל ו200 מעלות
- מוציאים את הבשר מהתבנית למנוחה
- מחזירים את תפוחי האדמה ללא כיסוי לתנור לכ10-15 דק עד שהם שחומים ופריכים
הערות ושדרוגים
- את הבשר מומלץ להוציא מהמקרר כ1-2 שעות לפני תחילת הבישול. בשר קר ישר מהמקרר נוטה להתכווץ ולהתקשות במהלך הצלייה.
- המתכון הוא לנתח במשקל של 1-1.2 ק"ג לדרגת עשייה רייר. אם הנתח שלכם גדול יותר, או אם אתם אוהבים לדרגת עשייה אחרת מומלץ להשתמש בטבלה בשביל להתאים את זמן הצלייה.
- אפשר להשתמש בנתחים אחרים שמתאימים לצלייה כמו אנטריקוט או פיקנייה
- אפשר להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה