עוד רגע כבר ערב חג, ואני בטוחה שאחרי הפצצת המתכונים בשבועות האחרונים, כולם כבר סגורים על התפריט. אבל אני שמרתי קלף בשרוול, מתכון של סלט עם תפוחים מזוגגים וגבינה – קל, טעים וחגיגי מנה שיכולה להיות להיות תוספת נהדרת לכל שולחן חג, ויכולה להיות פתרון מושלם אם אתם מתארחים ומתחבטים בשאלה מה להביא איתכם…
את הצלייה של התפוחים ואת הויניגרט אפשר להכין מראש וברגע האחרון, ממש לפני ההגשה לערבב הכל יחד.
אז תתארגנו טוב לקראת מחר, אל תלחצו שאין מספיק אוכל (כי יש), אל תתבאסו אם משהו לא יצא בדיוק (כי אף אחד לא יודע איך זה היה אמור להיות במקור), אל תקחו ללב את ההערות של חמתכם (הרי בלב היא אוהבת אתכם), ואל תשכחו להשאיר זמן בלו״ז לקפה ומקלחת לפני שהאורחים מגיעים. תהיו גאים בעצמכם, עשיתם עבודה נהדרת!
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
מצרכים לתפוחים:
4 תפוחים (אני אוהבת פינק ליידי)
40 ג חמאה
3 כפות דבש
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
מצרכים לסלט:
2 ראשי חסה סלנובה
2 ראשי אנדיב
1/2 כוס שקדים
200 ג גבינה (אני אוהבת ברי)
מצרכים לויניגרט:
1/4 כוס שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות דבש
1 כף חרדל
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות
- חותכים את התפוחים לשמיניות לאורך ושמים בתבנית
- מוסיפים לתבנית את יתר המרכיבים של התפוחים ומערבבים היטב
- אופים את התפוחים כ-30 דק (מדי פעם מערבבים), עד שהתפוחים מקורמלים היטב
- מוציאים את התפוחים ומצננים
- בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב
- שוטפים את החסות ומייבשים את העלים
- קוצצים גס את השקדים
- פורסים את הגבינה
- לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים בקערת הגשה יפה ומגישים מיד
הערות ושדרוגים:
1. כתבתי במתכון את ההעדפות שלי (תפוחי פינק ליידי, גבינת ברי וכו..) אפשר כמובן להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים, בכל גבינה שאוהבים (למשל גבינה כחולה תהיה נהדרת), ואפשר לגוון בסוגי החסות
2. לאופציה טבעונית/פרווה צולים את התפוחים עם שמן זית במקום חמאה, ומוותרים על הגבינה
3. אםשר גם להשתמש בתפוחים טריים בסלט במקום/בנוסף לצלויים
This post is truly a nice one it assists new web users, who are
wishing in
favor of blogging.