חזרתי היום מאימון. כבר בדרך גוועתי ברעב, וכל הדרך גלגלתי לעצמי בראש מה אני יכולה להכין כשאגיע הביתה שיהיה סופר טעים אבל גם יהיה מוכן בצ'יק, כי אם אני לא אוכלת מיד כשאני נכנסת הביתה מישהו ישלם על זה…
נכנסתי לסופר ליד הבית וקניתי חבילת טופו. אומרים שטופו זה טוב אחרי אימון. אני אכין טופו פריך, זה מה שאעשה.
תמיד חשבתי שאני לא חובבת טופו גדולה… לא הבנתי את הקטע בספוג הזה שהמרקם שלו מוזר וגם אין לו ממש טעם….
כשאחותי הפכה לטבעונית הטופו נכנס חזק לתפריט. בארוחות משפחתיות פתאום היינו חייבים לבשל גם אלטרנטיביות טבעוניות וטופו הפך לשחקן מרכזי. אבל אז גם הבנתי כמה טופו בעצם יכול להיות נחמד. דווקא זה שהטעם שלו ניטרלי והמרקם שלו קצת ספוגי גורם לו להיות חומר גלם נהדר שיודע לקחת על עצמו כמעט כל טעם שתיתנו לו. וכשלמדתי להכין ממנו טופו פריך בכלל נדלקתי.
והנה מצאתי את עצמי ברגע של רעב קיצוני ופנטזיות על מיני מאכלים שונים בוחרת דווקא את המנה הזו של טופו פריך וירקות ירוקים ורוטב בוטנים משגע.
לא, זו ממש לא הייתה פשרה מבחינתי. ולא זה לא בשביל איזו דיאטה או בגלל האימון. זו מנה משגעת טעימה בטרוף, קלה להכנה, שהיתרונות הבריאותיים שלה הם רק הבונוס.
את הטופו אני הכי אוהבת כשהוא קריספי מבחוץ ורך מבפנים. בשביל זה אני אוהבת להשתמש בטופו רך או טופו משי ולטגן אותו בציפוי של קורנפלור (וכן אפשר גם לאפות במקום לטגן). כל הירקות הירוקים מתקבלים בברכה מבחינתי בצלחת כזו בתנאי שמקפידים לא לבשל אותם יותר מדי כי ירקות סמרטוטיים בצבע חאקי – OUT, וירקות פריכים בצבע ירוק משגע – IN.
הרוטב פה לא פחות חשוב מהטופו או מהירקות כי צלחת כזו אם היא תפלה או לא מספיק מתובלת זה ממש מדכא. אפשר לעשות את המנה הזו עם רוטב סויה או רוטב דגים, אפילו עם רוטב הדרים איזשהו… אבל אין טעים כמו רוטב בוטנים, קרמי, סמיך, מתקתק וחרפרף שקושר את כל האלמנטים ביחד מסתם מרכיבים שאני אוהבת למנה אסייתית כייפית, בריאה וטעימה.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים לטופו פריך:
1 חבילת טופו רך או טופו משי
קורנפלור
שמן לטיגון
מצרכים לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
6 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך גס
2 כפות דבש או מייפל
3 שיני שום
3-4 כפות רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי אדום מנוקה מחרצנים וחתוך גס
מים
מצרכים לירקות:
1 בצל לבן קלוף וחתוך לחצאי טבעות דקות
5-6 שיני שום פרוסות דק
8 ש"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לגפרורים
1 פלפל צ'ילי אדום מנוקה מחרצנים ופרוס
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
300 גר שעועית ירוקה קטומה בקצוות
2 כפות רוטב סויה
הוראות הכנה:
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ 5 דק תוך ערבוב עד שחמאת הבוטנים מתמוססת במים
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב למחית חלקה ומבשלים כ4-5 דק נוספות
- טועמים ומתקנים תיבול (בשלב זה אם אוהבים רוטב דליל יותר ניתן גם להוסיף עוד מים)
- מכינים קריספי טופו: חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ3 ס"מ
- מייבשים את הטופו היטב בעזרת נייר סופג
- מצפים כל קובייה של טופו בקורנפלור
- במחבת רחבה מחממים שמן
- כשהשמן חם מטגנים בו את קוביות הטופו מכל הצדדים עד שהן משחימות ונהיות פריכות
- מוציאים את הטופו לצלחת עם נייר סופג
- בווק או מחבת עמוקה שמים כ4-5 כמות שמן
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כ2-3 דק' עד שהבצל מזהיב
- מוסיפים את הברוקולי והשעועית ומטגנים תוך ערבוב על להבה גבוהה כ5-6 דק עד שהירקות מתחילים להתרכך (אנחנו רוצים ירקות פריכים ומוצקים ולא סמרטוטיים)
- מוסיפים 2 כפות רוטב סויה ואת הטופו וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דק
- מעבירים לקערה גדולה וזולפים מעל הכל את הרוטב בוטנים
מומלץ להגיש עם אורז או איטריות
נראה מעוללללההה!! יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הקורנפלור?
היי מיכל!
את הקורפלור אפשר להחליף בקמח! אופציה נוספת היא לוותר לחלוטין על הציפוי ופשוט לצרוב אותו היטב.
מתכון נהדר!! מאמצת אותו 😋
הי תמרה, האם ניתן להשתמש בירקות קפואים? ברור לי שעדיף שלא, אבל אם אין לי בבית כרגע וסופר זה לא אופציה…
בטח! רק צריך לקחת בחשבון שזמן הבישול שלהם קצר יותר