אורז מטוגן זו כנראה המנה המושלמת. כזו שחייבים לדעת להכין בכל בית… זו בעצם מנה של אורז מוקפץ עם ירקות (אפשר גם להוסיף עוף/בשר/טופו). היא טעימה בטרוף, היא ארוחה בסיר אחד (ובמינימום כלים), יש לה אינסוף אפשרויות גיוון, אפשר לנצל בה את השאריות של המצרכים שנשארו במקרר, ואין אחד שלא אוהב אותה.
סגר, קורונה, סופה, גשם, יום חמישי, לא חסרים תרוצים להישאר היום בבית, להתכרבל בפוך, להישאר בפיג'מה כל היום. אז מה אוכלים ביום כזה, כשאין כח לצאת לקנות מצרכים? אורז מוקפץ! המנה המושלמת. הדבר היחיד שחייבים זה אורז (ואם תחליפו אותו לפתיתים אני לא אגלה), חוץ מזה, אין צורך להתעקש על שום מצרך מהרשימה שלי. כל ירק שיש לכם במקרר, במקפיא או בשימורים יהיה נהדר…
תקצצו הכל קטן, תכינו את כל הקיצוצים מראש, ואז תקפיצו במחבת לוהטת (חום גבוה וזמן קצר זה שם המשחק) וב10 דקות עבודה של הכל כולל הכל, תהיה לכם קערה של אורז מטוגן חום ומתובל משובץ במלא ירקות צבעוניים!
ואת כל זה אתם יכולים לעשות עם הפיג'מה, בלי לצאת מהבית.
רוצים עוד רעיונות למנות טעיות ליום בית חורפי? תנסו את המתכון שלי למרק עדשים כתומות מושלם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
שמן תירס/חמניות
400 ג פרגיות טחון
1 כף סויה
1 כף מירין
כף ג׳ינג׳ר קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 שאלוט פרוסים
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 פלפלים אדומים קצוצים
2 קישואים קצוצים
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 כוס אפונה קפואה
1 כוס גרגרי תירס
1.5 כוסות אורז לבן מבושל, קר
3 כפות סויה
1 כפית שמן שומשום
להגשה: בצל ירוק פרוס
הכנה:
- שמים שמן בווק או מחבת גדולה
- כשהשמן חם מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ2-3 דק עד שהפרגיות לבנות מכל הצדדים
- מוסיפים כף סויה וכף מירין ומטגנים תוך ערבוב כ1-2 דק עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מוציאים את הפרגיות לקערה.
- מוסיפים לווק 3 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את השום, בצל, גינג'ר וצ'ילי ומטגנים 2-3 דק.
- מוסיפים את הפלפלים קישואים וגזרים ומטגנים יחד עוד שתי דקות.
- מוסיפים את האפונה והתירס ומטגנים עוד 2 דקות
- מוסיפים את האורז ומטגנים כ2-3 דק ממליחים ומפלפלים.
- מחזירים את הפרגיות מוסיפים 3 כפות סויה וכפית שמן שומשום ומערבבים היטב עד שהכל נצבע יפה ובאופן אחיד בחום מהסויה
- לפני ההגשה מפזרים מעל בצל ירוק
הערות ושדרוגים:
- הכי טוב להכין אורז מטוגן מאורז קר מהמקרר. אפילו שאריות אורז שנשארו במקרר ואין מה לעשות איתן. אם אין לכם אורז קר מהמקרר, אפשר בהחלט להכין אורז במיוחד למנה ולהשתמש בו מיד כשהוא מוכן
- אני הכי אוהבת את קומבינציית הירקות שבמתכון… אבל כמובן שפשר לשנות ולגוון בירקות, כל ירק שאתם אוהבים ילך פה נהדר, אפשר ואפילו רצוי לנצל פה שאריות של ירקות שנשארו גלמודים במקרר…
- אפשר להוסיף למנה גם ביצה מקושקשת: לפני שמוסיפים את הסויה, דוחפים את כל תכולת הווק לצד אחד, לצידו הפנוי של הווק יוצקים ביצה ומקשקשים אותי עד שהיא עשויה, מערבבים את הביצה יחד עם האורז והירקות, ואז יוצקים את הסויה ושמן השומשום ומערבבים היטב
- לגרסה טבעונית: משמיטים את עוף מהמתכון או ממירים אותו בטופו
האם אפשר במקום פרגיות טחון בשר בקר טחון?
בהחלט! יהיה נהדר עם בשר טחון!
בהחלט!
מאוד טעים, קל ומהיר להכנה, מושלם! תודה