רייס פודינג
רייס פודינג

כשהייתי בשנה ג באוניברסיטה, סבלתי מכאבי בטן איומים. ניסיתי כל מיני דברים, עד שבאיזשהו שלב הלכתי לטיפול אצל נטורופתית. היא התחילה את התהליך שלי בניקוי הגוף מכל מאכל שהיה "חשוד" בסוגיית הכאבים. אחרי המפגש הראשון איתה יצאתי עם רשימה מצומצמת למדי של מאכלים שמותר לי לאכול. בין המאכלים האלו היה אורז.. אורז אני דווקא אוהבת מאוד! ככול שעבר הזמן בניקוי הזה שנמשך כחודשיים, השתכללתי במאכלים שהצלחתי להרכיב ממה שהותר לי.

ככה גיליתי את הרייס פודינג – מעין דייסת אורז מתובלת שאוכלים לארוחת בוקר. ואף על פי שאסור היה לי להוסיף לה כמעט כלום, מצאה חן בעיני דייסת האורז המהבילה הזו… ואני, שאני חובבת דייסות, מיד נדלקתי.

 

 

היום, שנים אחרי אותו ניקוי, אני כבר מזמן לא מוגבלת במה מותר לי לאכול, אני אוכלת כמעט הכל. דייסת האורז הדלה (אך חביבה) שאכלתי אז, נשארה איתי, ועברה שכלולים ושדרוגים. והיום, היא ממש אחת מארוחות הבוקר האהובות עלי כשמתחיל להתקרר…

אם תחפשו מתכונים לדייסות אורז ברשת תמצאו תמיד קערות מלאות בדייסה לבנה.. מה לבנה? צחורה כשלג. אני אוהבת דייסה מתובלת בהרבה קינמון, ולכן, זה נכון, הדייסה שלי מקבלת גוון כהה יותר, אבל תסמכו עלי כשאני אומרת שהיא גם מקבלת טעם טוב יותר…

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים שווים לארוחת בוקר? תנסו את המתכון שלי לפודינג שיבולת שועל 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

1/2 כוס אורז עגול או ארבוריו או ריזוטו

1 ליטר  חלב אורז  אלפרו

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כפית שטוחה קינמון

קליפה מגורדת מ1/2 לימון

1/3 כוס סוכר או מייפל

מעט מלח

 

להגשה:

פירות שאוהבים

 

הוראות הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי הפודינג בסיר מערבבים, ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים להבה ומבשלים כ40-45 דק (מדי פעם מערבבים), עד שהאורז מתרכך לחלוטין וסופג את רוב הנוזל
  • מחלקים ולקעריות ומגישים עם תוספות שאוהבים

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש באיזה חלב שאוהבים
  • לתוצאה עשירה יותר, אפשר להוסיף לפודינג גם מעט שמנת או חמאה
  • זה המתכון לפודינג אורז בסיסי, אפשר לשדרג ולגוון בטעמים ובתוספות, למשל להוסיף מעט קקאו לפודינג לקבלת פודינג שוקולדי
  • אפשר להגיש את הפודינג חם או בטמפרטורת החדר
  • אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים ולחמם מעט לפני ההגשה
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 2845
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *