קציצות מחשי
קציצות מחשי

ישבתי בסלון לפני כמה ימים והשלמתי פרקים של הישרדות. באחד הפרקים אודליה סוויסה מפנטזת על ארוחת שישי ומונה את המאכלים אליהם היא מתגעגעת… בתוך רשימת המאכלים המפתים שהיא פורטת, שם אחד הסב את תשומת ליבי. "קציצות מחשי". נדלקתי.

קציצות מחשי, או כיפתה הן קציצות שמורכבות מבשר טחון, קוביות של חזה עוף, המון עשבי תיבול והן מטוגנות בציפוי "הפוך" – קודם קמח ואז ביצה.

אלו קציצות נפלאות, טעימות, מתובלות, פריכות ובעיקר נורא וורסטיליות. הן מעולות סתם ככה ישר מהמחבת, הן מושלמות בתוך סנדביץ (למשל כריך שישי המפורסם), הן מקבלות עליהן נהדר כמעט כל רוטב, אני הכי אוהבת לאכול אותן עם מטבוחה.

כשאומרים טעם של בית, או אוכל של בית לדעתי מתכוונים בדיוק לקציצות האלו. אין יותר ביתי מזה, אין יותר חם ואוהב מצלחת של הקציצות האלו.

לקציצות האלו יש המון גרסאות… וכמו שאומרים "כולן יפות, כולן מוכשרות, אך רק אחת זוכה…" אז זו הזוכה שלי, הגרסה שלי לקציצות מחשי טעימות למות.

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני קציצות? תנסו את המתכון שלי להקציצות הכי טעימות בעולם 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

500 ג בשר טחון

1 חזה עוף שלם

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

4 גבעולי בצל ירוק בצל ירוק

5-6 שיני שום כתושות

2 בצל סגול

1 תפוח אדמה

3/4 כוס פרורי לחם

1 ביצה

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה בהרט

1 כפית שטוחה כורכום

1/2 כפית פלפל לבן

מלח

פלפל שחור

 

לציפוי:

2-3 ביצים

1 כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

קמח

 

לטיגון:

שמן

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות בעזרת סכין (בשום אופן לא לטחון!)
  • קוצצים את עשבי התיבול
  • קולפים את התפו"א, מגרדים אותו על פומפייה דקה וסוחטים היטב
  • קולפים וקוצצים דק מאוד את הבצל
  • שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מכסים את הקערה ומעבירים למקרר שעה-שעתיים
  • בידיים משומנות מכדררים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בקערה מערבבים את הביצים עם הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • בקערה נפרדת שמים את הקמח
  • במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ2 ס"מ
  • טובלים על קציצה בקמח ואז בביצה ומעבירים לשמן החם
  • מטגנים את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות ופריכות
  • מוציאים לצלחת עם נייר סופג או לרשת צינון

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאוהבים (כובסרה, פטרוזיליה, שמיר, נענע וכו'…)
  • מי שאוהב חריף יכול להשתמש בבפריקה חריפה ו/או להוסיף לתערובת הקציצות פלפל ירוק חריף קצוץ
  • בתערובת הקציצות אפשר להחליף את פרורי הלחם בלחם רטוב וסחוט או אפילו בסולת
  • אין בעיה להקפיא את הקציצות
Share:

7 thoughts on “קציצות מחשי”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *