התקשרתי לריטה ושאלתי מה מתחשק לה שנבשל יחד… "משהו כייפי עם מלא ירקות" היא ענתה. "ואני לא מבשלת בבית בשר ועוף". מצויין חשבתי לעצמי, סיר כייפי של קציצות דגים וירקות ירוקים זה בול מה שבא לי!
את ריטה אני מכירה תקופה. גם מרחוק, וגם באופן אישי. הדרכים שלנו הצטלבו לא מעט פעמים, ובכל פעם שאנחנו נפגשות אני דלקת עליה יותר. היא שנונה, ומצחיקה, אינטליגנטית ומעניינת, והגישה שלנו (לאוכל ולחיים) מתגלה כדומה מאוד.
כששאלתי מה היא תרצה שנכין, מצאה חן בעיניי התשובה שלה. וכשסיימנו לבשל מצאה חן בעיניי התוצאה… הרגשתי שהסיר הזה של קציצות דגים וירקות ירוקים הוא ממש אנחנו. יש בו סממנים מובהקים שלה, וסממנים מובהקים שלי שהשתלבו יפה למנה נהדרת, טעימה, קלילה ורעננה.
זה הרגע שבו כתוב בספרים: "זו הייתה תחילתה של ידידות מופלאה".
רוצים רעיונות למתכונים קלילים של קציצות דגים? תנסו את המתכון שלי לקציצות דגים עם עגבניות ושומר
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לקציצות:
750 ג פילה דג לבן ללא עור טחון
1/2 צרור כוסברה
3 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
1 כף לימון כבוש
1/2 כף אריסה או פלפלצ׳ומה
2 כפות שמן זית
קליפה מגורדת מלימון 1
מלח
פלפל שחור
מצרכים לסיר:
4 כפות שמן זית
6 בצלצלי שאלוט
1/2 ראש שום טרי
3 קולורבי קטנים
1 חבילה כרוב ניצנים
3/4 כוס פול ירוק קלוף
3/4 כוס אפונה ירוקה טריה קלופה
1 חבילה אפונת שלג
6-8 בייבי זוקיני
1 כוס עלי תרד טריים שטופים היט
מיץ וקליפה מ-2 לימונים
מלח
פלפל שחור
ליוגורט:
1 גביע יוגורט
1 כף עלי מנטה או נענע
1 שן שום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים
את הדג הטחון בקערה גדולה - במעבד מזון טוחנים את יתר המרכי
בים של הקציצות לתערובת אחידה - מוסיפים את תערובת התיבול לקערה
עם הדג ומערבבים היטב - מכינים את הירקות: קולפים את הי
רקות - את הקולורבי חותכים לפלחים, את
השאלוטס, הכרוב ניצנים ואת הביי בי זוקיני חוצים לאורך - בידיים משומנות יוצרים מתערובת
הדג קציצות שמנמנות ופחוסות - בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
- כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות
כ2-3 דק מכל צד עד, עד שהן מזה יבות - מוסיפים את השאלוטס, השום הקולו
רבי והכרוב ניצנים למחבת וממשיכ ים לטגן עוד כ3-4 דק - מוסיפים מים עד ל3/4 גובה הקציצ
ות, מלח ופלפל - מביאים לרתיחה ומבשלים כ4-5 דק
עד שהרוטב מתחיל להצטמצם - מוסיפים את הפול, אפונה, אפונה
שלג, בייבי זוקיני, תרד, מיץ וק ליפת לימון ומבשלים כ2-3 דק נוס פות - קוצצים את המנטה והשום ומערבבים
עם היוגורט ממליחים ומפלפלים - מגישים את התבשיל עם היוגורט
הערות ושדרוגים:
- כל פילה דג לבן טרי שאתם אוהבים
יהיה נהדר פה - אפשר לגוון ולהוסיף (או להחסיר)
לתבשיל כל ירק שאוהבים: ברוקול י, אספרגוס, שומר, שעועית ירוקה וכו… - אם אין בנמצא אפונה טריה אפשר ל
השתמש באפונה קפואה - מי שאוהב חריף יכול להוסיף לסיר
גם פלפל ירוק חריף פרוס - התבשיל נהדר גם בלי הקציצות. הו
א טבעוני רענן וטעים יכול להיות תוספת נהדרת או מנה טבעונית בפ ני עצמה