עשיתי סיבוב בסופר לפני כמה ימים ונתקלתי בשקית של פסטה קונכיות (גדולות כאלו)… פתאום נזכרתי שכבר מללללללללא זמן לא הכנתי קונכיות פסטה ממולאות. זו מנת פסטה נהדרת, אני מתה עליה, סיימון מת עליה והילדים מתים עליה.. והכיי, הוא שאפשר לגוון אותה בהמון דרכים, לשנות את המילוי, וגם לגוון ברוטב… יש אינסוף המון אפשרויות ואינסוף שילובים שאפשר לעשות!
אז קניתי את השקית, ורצתי הביתה להכין את אחת הגרסאות האהובות עלי: קונכיות פסטה ממולאות בתרד, ארטישוק וגבינות.
איזו מנה כייפית! זללנו את כל התבנית.
View this post on Instagram
רוצים עוד רעיונות למנות פסטה שוות? נסו את המתכון שלי לזיטי ממש כמו בסופרנוס
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
250 ג פסטה בצורת קונכיות גדולות
למילוי:
1 צנצנת ארטישוקים משומרים
1.5 כוס עלי תרד שטופים היטב
1-2 קוביות פסטו של דורות
250 ג ריקוטה
100 ג פרמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 בקבוק פסטה עגבניות
4 כפות שמן זית
2-3 קוביות שום כתוש של דורות
מלח
פלפל שחור
מעט מים
לאפייה:
4-5 כפות פרמזן מגורדת
הוראות הכנה:
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים וקצת מלח מבשלים את הפסטה כ3/4 בישול
- מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים
- מעבירים את הפסטה לקערה ומערבבים אותה עם מעט שמן זית
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד ושמים בקערה גדולה
- מסננים את הארטישוקים, קוצצים אותם דק ומוסיפים לקערה
- מוסיפים לקערה את שני סוגי הגבינה, הפסטו מלח ופלפל ומערבים היטב לתערובת אחידה
- מכינים את הרוטב: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבים הרוטב לתערובת אחידה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- יוצקים כ1/2 כוס מהרוטב לתבנית חסינת חום
- בעזרת כף ממלאים כל קונכיה בתערובת הגבינות
- מסדרים בצפיפות את הקונכיות הממולאות בתבנית עם הרוטב
- יוצקים את שאר הרוטב על הקונכיות סביב סביב
- מפזרים שכבה אחידה של פרמזן על כל הקונכיות
- מכסים את התכנית בנייר כסף ואופים כ30 דק
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ10-15 דק
הערות ושדרוגים:
- אני מתה על השילוב של הארטישוק והתרד במילוי, אבל מי שמעדיף גרסה פושטית יותר יכול לוותר עליהם
- מעט חריף ברוטב יכול להיות נהדר
- אני השתמשתי בריקוטה ופרמזן, אבל אפשר להשתמש במילוי בכל שילוב גבינות שבא לכם, ואפשר לחלוטין לנצל פה שאריות של גבינות שיש במקרר!
- המתכון בשיתוף דורות