לתפוזים:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כוס מיץ תפוזי דם
1 כפית תמצית וניל
3 תפוזים דם שטופים היטב ופרוסים לרוחב לפרוסות בעובי חצי ס״מ
לעוגה:
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
250 ג חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
1 תפוז דם מרוסק למחית במעבד מזון
מיץ מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
4 ס״מ שורש ג’ינג’ר קלוף ומגורד
350 ג קמח תופח
הוראות הכנה:
- מכינים את התפוזים: שמים במחבת גדולה את הסוכר, המים, מיץ תפוזי דם, והוניל. מביאים לרתיחה, ומבשלים כ15 דק עד לקבלת סירופ.
- מכניסים לסירופ את פרוסות התפוזים, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דק עד שפרוסות התפוז מזוגגות היטב. מכבים את האש ומניחים בצד להתקרר
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ליום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 בנייר אפיה.
- בקערת המיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים כ10 דק לתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים לביצים את הוניל, חמאה, שמנת, תפוז מרוסק, ג׳ינג׳ר, ומיץ לימון ומערבבים כ2-3 דק לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים.
- מסדרים על תחתית התבנית את פרוסות התפוז בחפיפה סביב סביב, עד שכל התחתית מרופדת בפרוסות תפוז.
- יוצקים את הסירופ שנשאר במחבת על התפוזים.
- יוצקים את תערובת העוגה על התפוזים.
- אופים כ45 דק, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצר יבש.
- מוציאים את העוגה מהתנור, ונותנים לה להתקרר 10-15 דק. כשהעוגה עוד חמימה, הופכים אותה על גבי צלחת הגשה רחבה ומסירים את התבנית.