כבר הרבה זמן שאני מפנטזת על עוגת פרג לימון. זה זיווג נהדר בעיני. כל כך נהדר שאני מפנטזת עליו כבר חודשים… מפנטזת, וזהו… אוכלת את הלב, כי מכל הפנטוזים האלו עוגה לא הכנתי.
עד שיום אחד אמרתי די. היום תהיה עוגה, ולא סתם עוגה, עוגת פרג לימון! כן כן, זו שאני חושקת בה כבר תקופה, ממש אותה אני אכין.
אז הכנתי. ומה אני אגיד לכם? צדקתי. זו כנראה אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי אי פעם. בחושה, רכה, עסיסית, לימונית נהדרת, מנוקדת בפרג… עולה על כל פנטזיה וכל ציפיה.
מכירים את זה הביטוי של "ליישר עוגה"? היה לי כל כך טעים, שיישרתי ויישרתי עד שלא נשארה עוגה ליישר.
רוצים עוד רעיון לעוגה בחושה שווה? נסו את המתכון שלי לעוגת גזר הטובה מכולן
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
200 ג חמאה
1.5 כוס סוכר לבן
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
3/4 כוס מיץ לימון סחוט
קליפת לימון מגוררת מלימון 1
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
2 כוסות קמח לבן
1.5 כפית אבקת אפייה
100 ג פרג
לזיגוג:
150 ג אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- בקערת המיקסר שמים חמאה, וסוכר וטורפים יחד לתערובת קרמית ואוורירית
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף עד שהן נטמעות בתערובת
- מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ומלח ומערבבים לתערובת אחידה
- מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את הפרג
- מערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת
- מרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפייה
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת מרית
- אופים כ50-60 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- מוציאים ומניחים בצד להתקרר
- כשהעוגה בטמפרטורת החדר מכינים את הזיגוג: בקערית מערבבים היטב את אבקת הסוכר ומיץ הלימון הזיגוג צריך להיות די סמיך וללא גושים
- יוצקים את הזיגוג על העוגה
הערות ושדרוגים:
- אם אין לכם סבלנות להכין זיגוג אפשר גם סתם לבזוק את העוגה באבקת סוכר
איך שומרים את העוגה
יום-יומיים מכוסה היטב על השיש. מעבר לזה, במקרר