עוגת לימון
מצרכים:
2 לימונים עם הקליפה
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
250 ג חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
350 ג קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
לזיגוג:
100 ג אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
חמאה ומעט אבקת סוכר לתבנית
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- חוצים את הלימונים ונפטרים מהחרצנים
- במעבד מזון טוחנים את 2 הלימונים בקליפתם למחית חלקה
- מוסיפים למעבד המזון את יצרת המרכיבים מלבד הקמח וטוחנים לתערובת חלקה
- מוסיפים את הקמח לערבול קצר
- משמנים 2 תבניות אינגליש בחמאה ומפדרים באבקת סוכר סביב סביב
- יוצקים את התערובת לשתי התבניות ואופים כ40 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- מוצרים את העוגות להצטנן
- מכינים את הזיגוג: בקערית מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון בעזרת מזלג לתערובת חלקה
- יוצקים את הזיגוג עם העוגות