נראה לי שאני מזדקנת. האמת המרה מכה בי לאט לאט בפנים, ואני מבינה שזה קורה, אין מנוס, הגעתי לגיל…. הגעתי לגיל שאני אומרת: "זה נורא מתוק לי הקינוח הזה". איף.
כל חיי הייתי חובבת מושבעת של מתוק. במסעדות תמיד העדפתי קינוחי שוקולד, קרמל או קפה, וציחקקתי בבוז על אבא שלי (בתחילה), ועל סימון (בהמשך) שבחרו פעם אחר פעם בקינוחי פירות.
הויכוח הקבוע שלי עם סיימון קורה תמיד בגלידרייה. הטעם האהוב על סימון בגלידה זה לימון (!) מי קונה גלידה לימון?? תנו לי גלידה ניל, כדור קפה, פיסטוק, היער שחור, תנו לי נוגט, תנו לי אגוזים, אפילו קוקוס.
כבר תקופה שאני מוצאת את עצמי מתקשה בתחום המתוקים. הכל מתוק לי הרבה יותר מדי. ואני מוצאת עצמי רחמנה ליצלן מעדיפה קינוחי פירות, קלילים ועדיף חמצמצים.
אז הנה מתכון לקינוח בדיוק כזה, עוגה בחושה נהדרת עם דובדבנים חמצמצים, לוקחת בעיני כל עוגת שוקולד.
אל תגלו לסימון שאמרתי.
רוצים עוד רעיונות לקינוחי פירות? נסו את המתכון שלי לפבלובה מלכת הקינוחים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לדובדבנים:
1/2 ק"ג דובדבנים
3/4 כוס סוכר לבן
2 כפות מייפל
30 ג חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום או וויסקי
מצרכים לבלילה:
3 ביצים
1.5 כוס סוכר לבן
1 גביע שמנת חמוצה
200 ג חמאה
מיץ וקליפה מ2 לימונים
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
2.5 כוסות (350 ג) קמח תופח
להגשה:
שמנת חמוצה או קרם פרש
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מכינים את הדובדבנים: מגלענים היטב את הדובדבנים, מוודאים שלא נשארו שום גרעינים! (אפשר לגלען עם סכין קטנה וחדה או עם מכשיר ייעודי לגלעון דובדבנים)
- שמים את הדובדבנים במחבת ומוסיפים את יתרת המרכיבים
- מבשלים כ 5 דק על להבה גבוהה
- מניחים בצד
- מכינים את הבלילה: במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבלילה ומעבדים ערבול קצר ביותר עד שמתקבלת תערובת אחידה
- משמנים היטב בחמאה תבנית מרובעת 20X20
- מסננים את הדובדבנים מסירופ הבישול (שומרים את הסירופ להגשה!)
- מעבירים את הדובדבנים לתבנית העוגה יוצקים עליהם כ1/3 כוס מסירופ הבישול
- מעבירים למקפיא לכ15 דק
- בעזרת כף מעבירים תלוליות מהבלילה לתבנית, על גבי הדובדבנים
- מיישרים את תלוליות הבצק לשכבה אחידה וישרה
- אופים כ35-45 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- מוציאים מהתנור, מצננים כ10 דק
- אחרי 10 דק, הופכים את העוגה על צלחת הגשה גדולה
- מגישים עם שמנת חמוצה וסירופ הבישול של הדובדבנים
העוגה נראית נפלא ובטח מריחה טובבבב…ברוכה הבאה למועדון חובבי הפירות בקינוחים 🧡❤️
(:
הי תמרה. אם 350 גרם קמח זה 3.5 כוסות כמה זה כוס וחצי סוכר?
300 ג סוכר
היי תמרה, יש לך טעות קרדינלית בחישוב הקמח הכנתי יצא עוגת חנק.
350 גרם
תודה רבה על ההערה! אכן טעות. תיקנתי במתכון