עוגת ביסקוויטים זה כנראה הקינוח הכי ישראלי שיש (אולי גם מלבי). מה זה בדיוק? איך זה קרה? מי המציא את זה? האמת שבאמת הסתקרנתי, וניסיתי למצוא את ההיסטוריה של העוגה הזו שאין אחד שלא מכיר. התוצאות היו מאכזבות… לא מצאתי יותר מדי מידע.
זה רק הוסיף עוד רובד מסתורי לעוגה הכי מוכרת בארץ. I like it!
אז היות ואין לי מידע מהימן על המקור של עוגת ביסקוויטים, או איך היא הפכה להיות כל כך פופולרית, אני יכולה רק לנחש או אולי אפילו להמציא את הסיפור.
אני מניחה שהסיפור מתחיל בצרפת, כי יש פה איזה רפרנס לעוגת מילפי (או קרם שניט או נפוליאון אם תרצו). ואיך העוגה הצרפתית הזו הגיע לכל בית בישראל עוד הרבה לפני שקולינריה גבוהה הייתה עניין כל כך פופולארי?
הממממ… אני עוד עובדת על זה.
אז אולי נניח, שהייתה אופה צרפתייה והיא באה בשנות ה70 להתנדב בקיבוץ… כן מתנדבת בקיבוץ זה קישור מתקבל על הדעת. אז המתנדבת הצרפתייה, התנדבה בבית הילדים בקיבוץ, וכשאחד הילדים חגג יומהולדת היא רצתה להכין לו את העוגה הצרפתית המפורסמת שהיא כל כך אהבה, אבל אבוי לא היה בקיבוץ בצק עלים… אז היא מצאה בצרכנייה (ככה קוראים לזה בקיבוץ?) בסקוויטים עם שם צרפתי, כן זה תחליף מתקבל על הדעת… היא הכינה את העוגה בגרסת הלבנט עם פתי בר ופודינג וניל והעוגה הייתה כזו הצלחה, שהשאר היסטוריה….
סיפור נחמד לא?
רוצים עוד רעיונות לעוגות שוות? נסו את המתכון שלי לעוגת שמנת פירורים מנצחת
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
2 שרוולי פתי בר
1 כוס חלב
מצרכים לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 ג גבינת מסקרפונה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
200 ג שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים של הקרם בקערת המיקסר ומקציפים לקרם יציב ואחיד
- מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה (אני ממליצה לשמן את התבנית כדי שהנייר ידבק)
- בקערה שמים את החלב
- טובלים את הפתי בר בחלב ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית
- יוצקים על שכבת הפתי בר 1/3 מכמות הקרם ומיישרים לשכבה אחידה
- חוזרים על הפעולה עוד פעמיים: שכבת פתי בר טבולים בחלב, ועליה שכבה קרם (סה"כ התקבלו 3 שכבות)
- מכסים ומכניסים למקפיא לכשעה
- מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה
- בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה
- יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד הקצוץ ומניחים בצד לכ3 דק (לא מערבבים!!!)
- אחרי 3 דקות מערבבים בזהירות עד שמתקבל קרם שוקולד מבריק וחלק
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הציפוי, מטלטלים את התבנית עד שהציפוי מכסה בשכבה אחידה את כל העוגה
הערות ושדרוגים:
- אפשר כמובן לקשט את העוגה ביותר מרק ציפוי שוקולד (למשל סוכריות צבעוניות, אבקת קקאו, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים…)
- אפשר לשדרג את הקרם ולהוסיף לו פצפוצי שוקולד, שברי עוגיות, פירות או כל דבר אחד שאוהבים
- מעדיפים עוגת ביסקוויטים בטעם אחר? אפשר להוסיף לקרם מעט קפה או קקאו
ניתן להחליף את המסקרפונה בגבינה לבנה 9%?
מעולם לא ניסיתי… אני חוששת שהמרקם של הגבינה 9% לא מספיק יציב והמילוי יצא רך מדי….
למה נחוץ נייר האפייה?
רק אם את רוצה לחלץ את העוגה מהתבנית…