מצב הכדור מטריד אותי לא מעט לאחרונה. זו האמת. אני יודעת בוודאות שאנחנו, כולנו, צריכים לקחת את עצמנו ואת הכדור בידיים, כי אם המצב ימשיך ככה, בלי שינוי אנחנו נהיה בבעיה חמורה והרבה יותר מהר ממה שנדמה לנו.
ככול שאני חושבת על זה יותר, אני מבינה (ואולי אני טועה, אבל ככה נדמה לי…) שבתור התחלה הדבר הכי חשוב הוא, שכל אחד ואחת יקח אחריות בחלקת האלוהים הקטנה שלו. ודווקא השינויים הקטנים הם אלו שיכולים לעשות שינוי גדול.
כי כשיוצאים בהצהרות גרנדיוזיות, הסיכוי לעמוד בהן הוא קטן… אז אני בעד להציב יעדיים ריאלים. אני הרי יכולה להגיד עד מחר שאני לא אשתמש יותר בפלסטיק, אבל בפועל רוב המוצרים שאני קונה בסופר ארוזים בפלסטיק. לעומת זאת להגיד שאני אפחית את השימוש בפלסטיק איפה שאני יכולה זה יעד ריאלי. אני יכולה לבחור לא לקנות יותר כלים חד פעמיים מפלסטיק, אני יכולה לבחור לקחת איתי לסופר שקית מהבית ולא לקחת עוד שקיות ניילון, אני יכולה לבחור להפסיק להשתמש במגבוני ניקוי ולחזור להשתמש בסמרטוטי בד (אולדסקול אבל עובד!).
וזו בדיוק הנקודה, אם כל אחד יתחיל בשינויים קטנים כאלו שממש… בקושי דורשים מאמץ… יהיה פה שינוי גדול.
אז אני מכריזה בזאת על שינוי קטן (גדול) בבית משפחת סכאט-אהרוני. מהיום בכל יום שני אנחנו עוברים למתכונת של MEATLESS MONDAY – יום שני טבעוני. את השינוי החמוד הזה, אני חוגגת במתכון ראשון, טבעוני, שהוא אחד האהובים עלי – סלט איטריות שעועית. סלט קליל, רענן ופריך, עם רוטב אסייתי מושלם ובוטנים מלוחים מלמעלה.
אז תכינו לכם קערת סלט איטריות שעועית, תבחרו לכם מעשה קטן שיכול לעשות שינוי גדול, ובואו ביחד ניקח אחריות על הכדור… זה הבית שלנו.
רוצים עוד רעיונות למתכונים טבעונים? תנסו את המתכון שלי לסנייה של ירקות צלויים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
100 ג' איטריות שעועית
1 גזר
2 מלפפון
3/4 כוס עלי נענע
3/4 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס בוטנים קלויים
לרוטב:
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
2 שיני שום
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כפית שמן סומסום
1.5 כף סוכר חום
מיץ מ1/2 לימון
1/4 כוס מים
הוראות הכנה:
- מניחים את האיטריות בקערה גדולה ומכסים אותם במים חמים עד שהן מתרככות
- מכינים את הרוטב: בקערית שמים את רוטב הסויה
- קולפים את הג'ינג'ר, מגרדים אותו בפומפייה ומוסיפים לקערית
- כותשים את השום ומוסיפים לקערית
- מוסיפים את יתר המצרכים של הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מסננים את האיטריות היטב ומעבירים לקערה
- קולפים את הגזר, חותכים לרצועות דקות ומוסיפים לקערה
- חותכים את המלפפון לרצועות דקות ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את עשבי התיבול
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב
- קוצצים גס את הבוטנים ומפזרים אותם על הסלט
הערות ושדרוגים:
- פלפל חריף קצוץ ברוטב, יתן זבנג חרפרף נהדר, מי שאוהב חרפרפות, אני ממליצה לו ללכת על זה.
- אפשר כמובן להוסיף עוד ירקות לסלט (כרוב סגול, בצל, פלפל מתוק, עגבניות שרי, שעועית ירוקה או כל ירק אחר שאוהבים)
- קוביות טופו צרובות יהיו תוספת נהדרת לסלט