אחרי החגים זה ממש עכשיו, ואני ממשיכה בקו של אוכל קליל וכייפי. אז היום אני פותחת את השבוע עם סירות חסה תאילנדיות מלאות בכל טוב, קלילות, רעננות, מפוצצות בטעם, ובאמת שסופר קלות להכנה.
זו מנה נהדרת כחלק מארוחה אסייאתית, כפינג פוד כשמארחים, וגם כסתם ארוחת צהרים או ערב קלילה. העקרון פה הוא פשוט, משתמשים בעלי החסה כמעין כלי ובתוכו עורמים מה שאוהבים, אפשר למלא את הסירות באיטריות, או סלט, בתערובת בשר מתובלת או בדג נא, ממש כל מה שמתחשק. אפשר גם להגיש לשולחן סירות חסה ריקות וכל מיני תוספות ושכל אחד ירכיב לעצמו את הביס המושלם.
View this post on Instagram
אגב, אם אין לכם סבלנות למלא את הסירות, אפשר גם לזרוק את כל המרכיבים לקערה, לערבב היטב ו-וואלה סלט תאילנדי נהדר!
רוצים עוד רעיונות למנות ל"אחרי החגים" נסו את המתכון שלי לסלט תאילנדי עם רוטב בוטנים נהדר
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
100 ג איטריות שעועית דקות
500 ג בשר טחון
2-3 כפות שמן תירס או חמניות
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 שיני שום
1/2 פלפל צ'ילי אדום
2 כפות רוטב דגים
2 כפות סוכר חום
3 כפות רוטב סויה
מצרכים להרכבה:
עלי חסה בינוניים
1/2 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
1 צ'ילי אדום
הוראות הכנה:
- משרים את האיטריות בקערה עם מים חמים כ10 דק עד שהן מתרככות לחלוטין
- מסננים את האיטריות ושומרים בקערה עם מים קרים
- מכינים את הבשר: קוצצים דק את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי
- במחבת שמים את השמן, והג'ינג'ר, שום והצ'ילי הקצוצים
- מטגנים כ2-3 דק
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו
- מוסיפים סויה, רוטב דגים וסוכר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שמרבית הנוזלים מתאדים
- מרכיבים את המנה: מסננים את האיטריות מהמים
- מסדרים את עלי החסה על מגש או צלחת הגשה גדולה
- מניחים בכל עלה חופן איטריות, נענע, כוסברה ובשר מתובל
- אפשר להוסיף גם משהו קרנצ'י כמו קריספי שאלוטס או קשיו קצוץ, אפשר וכדאי להוסיף פרוסות של צ'ילי
הערות ושדרוגים:
- אני מתה על הגרסה הזו, אבל למה הזו יש המון גרסאות.. אפשר את הבשר הטחון להחליף בעוף טחון, בדג מטוגן, בדג נא או אפילו להשאיר בגרסה צמחונית
- אפשרות לטבעוני: למלא את הסירות חסה באיטריות ומלא ירקות, או להוסיף רצועות של טופו מוקפץ
- הצעת הגשה אלטרנטיבית: להגיש לשולחן את כל המרכיבים בנפרד, ושכל סועד ירכיב לעצמו את הביס
ניתן להחליף עם שווארמה הודו נקבה טחון?
כן, רק קחי בחשבון שהטעם של ההודו הוא מאוד דומיננטי….