מאפי שמרים הם מהסוג החביב עלי ביותר. שמנמניים רכים וריחניים. מלוחים או מתוקים זה לא כל כך משנה לי… למרות שאני פתי של שמרים קינמון ואולי בכל זאת זה הסוג המנצח עבורי.
פעם שוחחתי עם חברה ואמרתי לה שהכי בית זה ריח של מרק עוף, והיא הוסיפה שגם ריח של עוגת שמרים, ומיד הסכמתי איתה.
יש לי פה בבלוג כל מיני סוגים של מאפי שמרים, למשל השושני שמרים דאבל קינמון, או פוקאצ'ה עם בצל וארטישוק, אבל סינבון, כאלו שמנמנים ועם זיגוג מלמעלה עוד אף פעם לא העלתי.
אז הנה המתכון שלי לסינבון שקדים מושלם. עם מילוי מתקתק וריחני של סוכר וקינמון, פרוסות של שקדים פריכים וזיגוג סוכר מתפצפץ מלמעלה. זה בדיוק מה שצריך בבית, בטח ביום חורף קפוא כמו היום… כי מה יותר מושלם ביום כזה מלהיכנס מהקור שבחוץ, לבית חמים, עם ריח של שמרים ועוגה חמימה שמחכה על השיש?
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
500 ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר לבן
250 מ"ל חלב שקדים
2 ביצים
70 ג (1/3 כוס) שמן
למילוי:
1/2 כוס שמן קוקוס או שמן תירס או חמאה רכה
1 כוס סוכר חום כהה
2 כפות גדושות קינמון
1/2 כוס שקדים פרוסים
להברשה:
ביצה
לציפוי:
אבקת סוכר
חלב שקדים
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק: מקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים כ10 דק עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים ומעבירים למקום חמים להתפחה של כ1 שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בקערית טורפים את מרכיבי המילוי מלבד השקדים לתערובת אחידה
- מרדדים את הבצק דק מאוד
- מורחים על הבצק את תערובת המילוי בשכבה אחידה
- מפזרים על המילוי את השקדים הפרוסים
- מגלגלים את הבצק במהודק לגליל
- חותכים את הגליל ל פרוסות בעובי של כ3 ס"מ
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית במרווחים
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- מכסים ומתפיחים כ30-45 דק
- מורחים את השבלולים בביצה טרופה
- אופים כ20 דק עד שהשבלולים זהובים ופריכים בחלקם העליון
- מוציאים ומצננים
- מכינים את הציפוי: מערבבים את חלב השקדים ואבקת הסוכר לתערובת אחידה
- כשהשבלולים בטמפרטורת החדר יוצקים עליהם את הזיגוג סביב סביב
הערות ושדרוגים:
- מי שמעדיף שכבות בצק דקות יותר והרבה מילוי יכול לעשות קיפול כפול כמו במתכון הזה: שושני שמרים דאבל קינמון, אז צריך להכפיל את כמות המילוי שכתובה במתכון למעלה
- המתכון בשיתוף אלפרו
האם אפשר להחליף חלבמקום
אפשר כל חלב שאת אוהבת
להחליף בחמאה
אפשר להחליף את השמן של המילוי בחמאה