סופגניות אשל כולם מכירים… אבל סופגניות אשל שוקולד?
חנוכה זה החג האהוב עלי! 8 ימים של חגיגות, אורחים בבית, הדלקת נרות, ילדים, סביבונים… אושר. ממש חיכיתי לחנוכה השנה, אחרי חנוכה קצת קודר בשנה שעברה בשיא הקורונה, ועכשיו כשהבנים שלי כבר גדולים מספיק בשביל ממש להנות מהחג, ממש חיכיתי לחנוכה השנה.
אבל, במציאות המשונה שאנחנו חיים בה, התכניות משתבשות בקלות. חטפנו קורונה (וכן אנחנו מחוסנים, אל תסתכלו עלינו בכזו חשדנות). במקום 8 ימים של חגיגות קיבלנו בידוד. איזה באסה. לא רק להיות חולים בקורונה (זה קשוח!), לא רק להיות בבידוד ארוך עם הילדים (זה ממש ממש קשוח!), אלא גם להפסיד את חנוכה??
אז אני עושה מה שאני יודעת לעשות, ומנסה להוציא מהלימון לימונדה. אולי לא נוכל לחגוג כמו שרציתי עם חברים ומשפחה, אולי לא יהיה פה שולחן מפואר כל יום, אולי לא יהיו אורחים, אבל אנחנו נדליק נרות כל יום ונעשה חנוכה קטן ומתוק.
כשאין אורחים (וגם כשחלשים מקורונה), אין סיכוי שאני מתחילה להתפיח עכשיו בצקי שמרים. ולכן סופגניות אשל הן תמיד פתרון נהדר. אז בשביל שיהיה גיוון נחמד הכנתי לילדים סופגניות אשל שוקולד – קטנות, מתוקות, פריכות, שוקולדיות מבחוץ ועם הפתעה שוקולדית בפנים.
תכלס לא צריך יותר מזה כלום. חג שמח!
רוצים עוד רעיונות למתכונים לחנוכה? תנסו את המתכון שלי לרושטי, סופגניות פיצה, או סופגניות קלאסיות
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס קקאו
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית וויסקי/ברנדי/רום
1 גביע אשל
1 ביצה
100 ג שוקולד מריר/חלב/לבן
לטיגון:
שמן
לקישוט:
שוקולד מומס או אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- לתוך קערה מנפים את הקמח, קקאו
- מוסיפים סוכר ומערבבים
- מוסיפים וניל, וויסקי, אשל וביצה ומערבבים ערבוב קצר רק עד שהכמעט אחידה, זה בסדר אם נשארים גושים
- שוברים את השוקולד לקוביות, חוצים כל קובייה ל2 (אפשר להעזר בסכין)
- בסיר מחממים שמן עמוק (תציצו בהערות כתבתי שם טיפ איך לדעת אם השמן מספיק חם)
- בעזרת כף משומנת (אני אוהבת להשתמש בכף גלידה קטנה, אבל אפשר גם כף רגילה) לוקחים חופן מהבלילה, דוחפים לתוכו חצי קוביית שוקולד, ומכסים בבלילה כך שהשוקולד מכוסה לחלוטין
- מעבירים את הבלילה הממולאת לשמן ומטגנים מכל הצדדים עד שהסופגנייה פריכה. חשוב לזכור להפוך אותן בתוך השמן.
- מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג
- מזלפים בשוקולד מומס או בוזקים אבקת סוכר. וזוללים כשהן חמות
הערות ושדרוגים:
- לא חובה להוסיף אלכוהול לבלילה, אבל האלכוהול עוזר למנוע מהסופגניות לספוח שמן מיותר.
- אני ממליצה להשתמש בכף גלידה קטנה משומנת בשביל היצירה של הסופגניות. יותר קל ככה להחדיר קוביית שוקולד למרכז הבלילה, ויותר קל ככה להעביר את הבלילה הממולאת לשמן. אם אין לכם כף גלידה קטנה, אפשר להשתמש בכף רגילה ולהעזר בכף נוספת בשביל כיסוי השוקולד בבלילה והחלקת הבלילה הממולאת לשמן.
- חשוב מאוד לטגן בשמן חם מספיק. איך יודעים שהשמן בטמפרטורה נכונה? מדליקים להבה בינונית מתחת לסיר עם השמן, ואחרי כ2-3 דק מכניסים לשמן ידית עץ של כף, אם מסביב לידית מופיעות בועות קטנות סימן שהשמן מספיק חם, אם אין בועות צריך להמתין בסבלנות עוד קצת ולנסות שוב.