אני מכירה את הסיפור איך כשבני ישראל ברחו ממצרים, הם הכינו בצק ולא היה לו זמן לתפוח, ומה שיצא זה לחם שטוח – מצה. אבל הסיפור לא מסתדר לי כי מה לעזאזל הם שמו בבצק, שמה שיצא להם זה מצה?!
אני לא חובבת מצות גדולה. לא טעים לי הקרטון הזה שאוכלים בפסח, ואני ממש מוכנה לוותר על התענוג הזה של אכילת מצה. אבל לכלל הזה יש יוצא מן הכלל אחד: מציות, או בשמן האמיתי מצה בריי. אני חולת מצה בריי, מתוק או מלוח, גדול או אישי אני מחכה כל השנה לפסח בשביל מצה בריי.
את המתכון למציות – קציצות מצה מלוחות עם גבינה ועשבי תיבול כבר פרסמתי מזמן, והשנה הגיעה תורה של המצה בריי המתוקה, ואם כבר מתוקה אז שתהיה עם שוקולד צ'יפס.
אז באיזה מחנה אתם? אוהבים מצות? או סולדים כמוני? ומה לגבי מציות? מלוחות או מתוקות? כנסו לאינסטגרם שלי וכתבו לי בתגובות.
חג שמח!
מצרכים:
6 מצות
3 ביצים
1/2 כוס נוט מילק של אלפרו
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 ג שוקולד שאוהבים קצוץ
לטיגון:
חמאה או שמן
להגשה:
אבקת סוכר
שמנת חמוצה
ריבה
הוראות הכנה:
- שוברים את המצות לחתיכות קטנות ושמים בקערה
- מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מניחים בצד לכ10 דק לפחות
- שמים מעט חמאה במחבת גדולה
- כשהחמאה נמסה יוצקים את תערובת המצות למחבת ומיישרים לשכבה אחידה וישרה
- מטגנים כ3-4 דק עד שהצד התחתון של המצה ברי זהוב ופריך
- הופכים את המצה בריי (ראו בהערות למטה טיפ לגבי ההפיכה) ומטגנים כ3-4 דק נוספות
- מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות
- מגישים עם שמנת חמוצה וריבה (או כל תוספת אחרת שאוהבים)
הערות ושדרוגים:
- אני השתמשתי בחלב נוט מילק של אלפרו אבל אפשר להשתמש בכל חלב שאוהבים
- אפשר לגוון בתוספות שמכניסים לבלילה. שוקולד זו אפשרות נחמדה, אבל אפשר להוסיף לבלילה גם פירות (טריים או קפואים), ממרחים שאוהבים (חלווה, ריבת חלב, שוקולד או כל ממרח אחר) וכו'…
- במקום להכין מצה בריי גדולה אפשר להכין את המצה בריי גם בצורת מציות קטנות (כמו קציצות)
- בשביל להפוך מצה בריי גדול הדרך הכי טובה בעייני, היא להפוך את המצה ברי לצלחת גדולה ושטוחה ואז להגליץ' אותה חזרה לתוך המחבת עם הצד הלא עשוי כלפי מטה. אפשרות נוספת היא להשתמש בשתי מחבתות ולהפוך ממחבת אחת למחבת שנייה.
- המתכון בשיתוף אלפרו