מצרכים:
2 צרורות של עלי מנגולד
1.5 כוסות אורז
500 ג חזה עוף טחון
1 צרור כוסברה
1 צרור שמיר
1/2 צרור עלי נענע
2 עגבניות
1 בצל לבן
3 שיני שום
קליפה מגוררת מלימון 1
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כרשה
8-10 שיני שום שלמות
מיץ מ2 לימונים
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
מים/ציר עוף
הוראות הכנה:
- משרים את האורז בקערה גדולה עם מים קרים כ30 דק
- שוטפים היטב את עלי המנגולד
- חותכים למנגולד את הגבעולים הלבנים ושומרים בצד
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים חולטים את עלי המנגולד כ30 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח
- בזמן שהמנגולד מתקרר מכינים את המילוי:
- קוצצים את עשבי התיבול (כוסברה, שמיר, נענע)
- קוצצים גם את העגבניות, בצל ושום
- בעקרה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה
- מסננים את עלי המנגולד
- על משטח עבודה נקי פורסים עלה מנגולד
- בחלק התחתון של העלה שמים תלולית מילוי
- מגלגלים את העלה מלמטה כלפי מעלה כך שהעלה מכסה את תלולית המילוי, ועוצרים.
- מקפלים את צידי העלה כלפי מרכז העלה על גבי התלולית
- ומסיימים את הגלגול של העלה כלפי מעלה
- חוזרים על הפעולה עם כל העלים
- מכינים את הרוטב:
- פורסים את הכרשה וגבעולי המנגולד לפרוסות בעובי של כ1 ס"מ
- בסיר רחב ונמוך שמים את השמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים את הכרשה שיני שום וגבעולי המנגולד ומטגנים כ3-4 דק
- מוסיפים מים, מיץ לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
- מסדרים את עלי המנגלד בצפיפות סביב סביב בתוך הרוטב (הרוטב צריך להגיע בערך חצי ס"מ מעל הממולאים)
- (אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו בין העלים הממולאים בתוך הרוטב)
- חותכים נייר אפייה לעיגול בקוטב הסיר ומכסים איתו את התבשיל.
- מניחים על נייר האפייה צלחת הפוכה (הצלחת משמשת כמעין משקולת ששומרת את הנייר ואת העלים המגולגלים שלא יתרוממו)
- מכסים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים כ60 דק.
אפשר לעשות גרסה טבעונית משגעת לא פחות: פשוט מורידים מהמתכון את העוף!