יש משהו נחמד במאפינס… כנראה זה הגודל, הרי זו עוגה בחושה לכל דבר, אבל אם תהיה י אפשרות לבחור בין פרוסת עוגה למאפינס אני כנראה אבחר במאפינס… ומאפינס אוכמניות זו קלאסיקה.
חשבתי שנכון לסיים את השנה האזרחית עם משהו מתוק… אז לקחתי את הקלאסקה הזו, ונתתי לה טוויסט קטן ושובב: לא סתם מאפינס אוכמניות, אלא מאפינס אוכמניות וקמח תירס.
View this post on Instagram
אני הכי אוהבת להשתמש פה בקמח תירס דק, אבל אפשר להשתמש דם בפולנטה ולקחת בחשבון שהמרקם של המאפינס יהיה קצת גרגרי…. אני השתמשתי הפעם באוכמניות טריות, אבל אפשר לגמרי להשתמש גם בקפואות.
איך שלא תבחרו להכין אותם, תקשיבו לי וסיימו את השנה עם איזה ביס מתוק בבטן… זו סגולה לשנה חדשה טובה שתבוא.
שנה טובה!
רוצים עוד רעיונות למשהו מתוק לסיים איתו את השנה? נסו את המתכון שלי לחיתוכיות פקאן
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1/4 1 כוס קמח
1/2 כוס קמח תירס (דק לא פולנטה!)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1.5 כוס סוכר לבן
1/2 כוס חלב שקדים
2 ביצים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
חופן שקדים פרוסים
להגשה:
אבקת סוכר
הוראות:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות
- מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים מנייר
- בקערה גדולה מערבבים יחד את המרכיבים היבשים: קמח, קמח תירס, אבקת אפייה מלח וסוכר
- בקערה נפרדת מערבבים היטב לתערובת אחידה את החלב שקדים, ביצים, שמן ווניל
- מוסיפים את תערובת הרטובים לקערה עם תערובת הקמח וטורפים בעזרת מטרפה ערבוב קצר ביותר רק עד ששתי התערובות מתאחדות
- ממלאים כל מנז'ט בכ1/4 כוס מהבלילה ומפזרים מלמעלה אוכמניות ומעט שקדים פרוסים
- אופים כ25 דק עד שהמאפינס יציבים וזהובים
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד לכ 5 דקות
- מעבירים את המאפינס לרשת צינון ומניחים להם להתקרר לחלוטין
- בוזקים את המאפינס באבקת סוכר
הערות ושדרוגים:
- אני הכי אוהבת להשתמש פה בקמח תירס דק, אבל אפשר להשתמש דם בפולנטה ולקחת בחשבון שהמרקם של המאפינס יהיה קצת גרגרי
- אפשר להשתמש באוכמניות טריות או קפואות (אפשר גם להשתמש בפטל)
- המתכון בשיתוף אלפרו
נראה נהדר, אפשר להפוך ללא גלוטן לחלוטין?
אני מאמינה שעם קמח תמי או כרגיל זה יעבוד ☺️