מאפה לחם עם גבינות וכרשה
צילום: שי נייבורג

רוצו מהר להכין מאפה לחם לפני ששוב יש סגר. זו מנה מושלמת לפקניק או ברנץ' ואטוטו מגיע סופ"ש.

מה זה מאפה לחם אתם שואלים? אז רגע… אני אספר לכם על המנה המשגעת הזו שהיא לגמרי אחד הטריקים האהובים עלי במטבח, וחד משמעית אחת המנות האהובות פה על בני הבית.

אצלנו בבית אסור להגיד "קיש". אבא שלי לא סובל את המילה "קיש". גם לא "פשטידה". לכן אצלנו בבית תמיד אומרים "מאפה". "מאפה תרד וגבינות", "מאפה בצל", "מאפה פטריות" וכו'.

אני דווקא אוהבת "מאפים" כאלו. למרות שיש להם איזו תדמית קצת פושטית כזו. וגם יצא להם שם של קלישאה שמכינים למסיבת רווקת. אבל בואו נגיד את האמת.. זה טעים!

חלק מהכיף של ה"מאפים" האלו זה שהם קלים להכנה. מערבבים בקערה את כל הגבינות והירקות שיש שיש בבית עם קצת קמח וביצים ומכניסים לתנור. בקיש (ששששששששש נו אל תגלו לו שמרתי "קיש"), יש את השדרוג השווה של תחתית בצק פריכה שמעלה את ה"מאפה" בכמה דרגות למעלה. אבל למי יש סבלנות להכין בשביל "מאפה" כזה בצק פריך עכשיו?

אני כידוע אוהבת קיצורי דרך במטבח, ובדיוק מהעצלנות הזו פיתחתי את הטריק הכה חביב "מאפה לחם" או "לחם ממולא". במקום להכין תחתית בצק, פשוט משתמשים בלחם קנוי וחוסכים את כל העבודה.

לוקחים כיכר לחם, קוטמים לה את החלק העליון, מרוקנים מתוכה את כל הרך של פנים הלחם (לא זורקים אותו חלילה אלא משתמשים בו לדברים אחרים כמו תחליף משגע לפרורי לחם, או ברד פודינג ). לתוך הלחם המרוקן יוצקים את המילוי של ה"מאפה", ואופים בתנור. ו… הופס'לה. יש מאפה לחם עם תחתית בצק כייפית ממולא בגבינות ודברים טובים בלי להכין בצק, בלי לרדד, בלי אפייה עיוורת. כמה פשוט, ככה טעים.

ואפילו השם נחמד לא? "לחם ממולא", נראה אותו אומר לי לקרוא לזה "מאפה"….

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1 כיכר לחם (רצוי עגולה)

30 גר חמאה

4 כפות שמן זית

3 כרשה

3-4 שיני שום

1 כף עלי טימין

1 צרור עירית

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

100 גר גבינת פרמזן מגוררת

100 גר גבינת קשקבל מגוררת

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • קוטמים ללחם את חלקו העליון ומרוקנים את הפנים הרך של הלחם (לא זורקים! בסוף המתכון ישנן הצעות מה לעשות איתו)
  • פורסים דק את הכרשה והשום
  • במחבת מחממים את החמאה והשמ"ז ומטגנים בהם את הכרשה והשום כ3-4 דק עד שהכרשה מתרככת.
  • בקערה מערבבים את הטימין שמנת, ביצים ו3/4 מהגבינות
  • קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים לקערה את הכרשה המטוגנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב
  • יוצקים את התערובת לתוך הלחם
  • מפזרים מעל בשכבה אחידה את יתרת הגבינות
  • מורחים את חלקו העליון של הלחם במעט שמן זית
  • אופים כ30-40 דק עד שהמילוי מתייצב ושכבת הגבינה העליונה משחימה ומבעבעת

 

הערות ושדרוגים:

  • כל גבינה שאתם אוהבים או מה שנשאר לכם במקרר יכולים לעשות פה עבודה נהדרת! אפשר בהחלט לגוון פה בסוגי הגבינות (זו הזדמנות מצויינת לנצל את שאריות הגבינה מהמקרר).
  • אפשר לגוון בירקות של המילוי, פטריות, בצל, תרד וכו' כל מה שאתם אוהבים יכול להיות נהדר.
  • אפשר להוסיף לתערובת המילוי מעט עגבניות מרוסקות ולעשות מעין מילוי פיצה.
  • מה לעשות עם הפנים של הלחם שרוקנו?
  1. אפשר לבצוע ממנו חתיכות לזלוף בזמן זית שום מלח ופלפל ולאפות בתנור חם כ20 דק עד שמתקבלים קרוטונים שווים למרק או סלט ( מומלץ לשמור את הקרוטונים בקופסה אטומה
  2. אפשר לטחון את פנים הלחם במעבד מזון עד שמתקבלים פרורים, לשמור בצנצנת אטומה ולהשתמש כתחליף במתכונים שבהם יש פרורי לחם (שניצל, קציצות וכו'….)
  3. אפשר להרטיב את הרך של הלחם ולערבב עם הרבה בצל מטוגן וביצה ולטגן קציצות לחם משגעות לחמין
  4. אם השתמשתם בלחם לבן אפשר להכין ברד פודינג!

 

 

Share:
  • 1915
  • 1
  • 1

1 thought on “מאפה לחם עם גבינות וכרשה”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *