בלביבות קישואים התאהבתי באחת הנסיעות ליוון. אוכל יווני אני אוהבת מאוד וכשהגענו ליוון אני מודה, קצת התאכזבתי מהאוכל. כל המאכלים היוונים הקלאסים שאני אוהבת היו שם, בכל מסעדה או טברנה אבל באף מקום האוכל לא היה נהדר כמו שציפיתי, אולי בעצם אני בכלל אוהבת אוכל יווני בגרסה הישראלית שלו.
אפילו הסלט היווני המפורסם שאני כל כך אוהבת היה ממש סתמי ביוון. דבר אחד הציל את המצב בכל מקום: לביבות קישואים. גם הלביבות האלו הן בעצם הכי פשוטות, קצת קישואים מגורדים, קצת בצל קצת עשבי תיבול… אבל הן כל כך טעימות, רכות ומתובלות וכשמגישים אותן לצד יוגורט יווני זה פשוט תענוג.
הלביבות האלו הן מתכון מנצח, הן נהדרות לארוחת צהרים קלילה, הן מושלמות לארוחת ערב, לברנץ ואפילו לפיקניק (הן נהדרות כשהן קרות!), ואפילו ברוב חוצפתי תנו לי להציע: חנוכה מתקרב, ואת לביבות תפוחי האדמה (שכבודן במקומן מונח) אפשר לגוון מדי פעם בלביבות קישואים האלו.
קדימה, תוציאו קישואים… יאסו.
רוצים עוד רעיונות למתכונים שווים עם קישואים? נסו את המתכון שלי לקישואים ברוטב עגבניות ויוגורט
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
View this post on Instagram
מצרכים:
4-5 קישואים או זוקיני
1 בצל סגול
4 גבעולי בצל ירוק
1/2 פלפל ירוק חריף
4 קוביות כוסברה
4 קוביות פטרוזיליה
3 קוביות שמיר
1 ביצה
3 כפות קמח או קורנפלור
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה
1 קוביית שום כתוש דורות
2 כפות מיץ לימון
1 קליפת לימון מגורדת
3 כפות עירית קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מגרדים את הקישואים בפומפייה, סוחטים היטב ומעבירים לקערה
- קוצצים את הבצל הסגול, הבצל הירוק והפלפל החריף ומוסיפים לקערה
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה
- מחממים מעט שמן זית במחבת
- בעזרת 2 כפות מעבירים תלוליות מהבלילה לשמן הרותח
- מטגנים את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן מזהיבות
- בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מגישים את הקציצות עם הרוטב
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בקישואים או זוקיני
- הבלילה של הלביבות האלו היא די רכה וזה בסדר, זה מה שנותן להן את המרקם הנימוח הנהדר שלהן… אם אתם מתקשים לעבוד עם הבלילה אפשר להוסיף לה עוד כף 1 (ולא יותר של קמח)
- אם אוהבים, וזה תמיד נחמד, אפשר להוסיף לתערובת הקציצות מעט גבינת פטה או בולגרית
- אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן, בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ20-30 דק
- אפשרות לטבעוני: מחליפים את הביצה בקמח חומוס
- המתכון בשיתוף דורות
הכנתי לארוחת שישי. יצאת מעולה. פעם הבאה אכין כמות כפולה! במקום יוגורט טחינה.