כיסונים זה עולם שלם קסום ומופלא. ואף על פי שיש מיליון סוגי כיסונים, וזו קשת כל כך רחבה ומגוונת של מאכלים, אני חושבת שכיסונים למרק הם מהחביבים עלי ביותר. אולי בגלל חיבתי העזה למרק עוף. אולי בכלל הגודל שלהם (כיסונים למרק לרוב הם קטנים ועדינים), ואולי כי יש משהו בכיסונים למרק שהוא כל כך מושרש בתרבות שלנו, הרי כמעט לכל עדה יש כיסונים כאלו או אחרים למרק (שנדבר על קובה? קרעפלך? טורטליני?)
החג מתקרב, ואני חושבת ששולחן חג בלי מרק הוא לא שולחן שלם (אוהבת מרק עוף כבר אמרתי?). ואם מוסיפים למרק את הכיסונים האלו, אנחנו ברגע אחד לוקחים את המרק הזה שהוא הכי בייתי ופשוט, והופכים אותו לחגיגי.
כי אין, פשוט אין יותר טעים וחגיגי משולחן חג, עם מפה יפה ועליה קערה של מרק צח עם כיסונים.
ממש כאן תוכלו למצוא את המתכון למרק עוף של הכיסונים
רוצים עוד רעיונות למתכוני חג מוצלחים? תנסו את המתכון שלי לסיר ברכות לראש השנה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מקמחים משטח ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מילוי.
- מורחים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים את עיגול הבצק לחצי על גבי המילוי, ומהדקים את השוליים היטב – מתקבל כיסון בצורת סהרון.
- מקפלים את שני קצוות הסהרון זה כלפי זה ומהדקים היטב.
הערות ושדרוגים:
- אם אין מיקסר, אין בעיה ללוש את הבצק ביד. יש להקפיד ללוש אותו היטב עד שמתקבל בצק אחיד.
- המתכון הופיע לראשונה בחוברת "תוצרת בית"
אופציה א למילוי – דלעת ואריסה:
400 ג דלעת קלופה
3 שיני שום כתושות
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 כף אריסה
1 כף מייפל או דבש
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מנקים את הדלעת מגרעינים, חותכים אותה לקוביות גדולות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בקערית מערבבים את יתרת המרכיבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת התיבול על קוביות הדלעת, ומערבבים היטב.
- מכניסים לתנור וצולים עד שהדלעת מתרככת (כ30-35 דק).
- מוציאים את הדלעת מהתנור ומועכים אותה בעזרת מזלג למחית חלקה.
- ממלאים את הבצק במחית הדלעת לפי ההוראות למעלה.
אופציה ב למילוי – כבד קצוץ ובצל:
400 ג כבדי עוף טרי מנוקים
5 כפות שומן אווז או שמן זית
3 בצלים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- קולפים את הבצלים וקוצצים אותם דק
- במחבת גדולה מחממים את השומן אווז (או שמ"ז), כשהשומן חם צורבים בו את הכבדים כ2 דק מכל צד, עד שהם מעט משחימים מבחוץ, אך עדיין ורדרדים מבפנים.
- מוציאים את הכבדים לצלחת ומצננים.
- לאותה מחבת (אין צורך לשטוף!), מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומטגנים אותו כ-5-7 דקות עד שהוא מזהיב ומתרכך.
- קוצצים את הכבדים לקוביות קטנות, מוסיפים את הבצל המטוגן, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
- ממלאים את הבצק בתערובת הכבדים לפי ההוראות למעלה.
אופציה ג למילוי – כבד ודובדבנים:
400 ג בשר כבש טחון
3 בצלים סגולים
1/2 כוס כוסברה
1 כף גרגרי כמון
100 ג דובדבנים מיובשים מגולענים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- קוצצים את הדובדבנים והכוסברה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- ממלאים את הבצק בתערובת הבשר לפי ההוראות למעלה.