מצרכים:
1 ק״ג בשר לבישול ארוך (זנב / לחי / שפונדרה / חזה)
2 שורש פטרוזיליה קלוף
8 בצלי שאלוט קלופים
1 כרשה
3 גזר קלוף
2-3 שומר קטנים
2 לפתות
4 ארטישוק ירושלמי קלוף
1/2 ראש שום
4-5 עלי דפנה טימין
2 עלה דפנה
2 כוסות יין אדום
2 כוסות מים
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 120 מעלות
- שמים את כל המרכיבים בסוטאז או תבנית צלייה (חשוב כלי שיכול להיכנס לתנור). הנוזל (מהיין והמים) צריך להגיע עד 3/4 גובה הבשר
- על הכיריים מביאים לרתיחה
- מכסים בנייר כסף
- בעזרת סכין קטנה וחדה מחוררים בנייר הכסף 4-5 חורים קטנים
- מכניסים לתנור לשעתיים וחצי
- מוציאים את הסוטאז מהתנור והופכים את כל נתחי הבשר
- מכסים שוב ומחזירים לעוד שעתיים וחצי