בליני תפ״א עם קרם פרש וסלמון מעושן:
מצרכים:
1 ק״ג תפ״א
1 ביצה
1 כוס קמח תופח
50 ג חמאה
מלח
פלפל שחור
לטיגון:
50 ג חנאה
להרכבה:
קרם פרש או שמנת חמוצה
250 גר סלמון מעושן
עירית
הוראות הכנה:
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים וכפית מלח מבשלים את תפוחי האדמה כ20 דק עד שהם מתרככים
- מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק
- חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם הביצה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- יוצרים מהתערובת לביבות
- במחבת גדולה מחממים מעט חמאה ומטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים
- קוצצים את העירית דק
- מסדרים את הבליני על צלחת
- מניחים על כל בליני קרם פרש, פרוסת סלמון ובוזקים קצת עירית קצוצה