דג ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות
דג ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות

למה אני מבלבלת לכם את המח עם דג ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות בחנוכה? מה פתאום אני מעלה פה מתכון שהוא לא מטוגן? לא סופגניות? לא לביבות? אופילו לא איזה צ'ורוס??

החנוכה הזה היה מוגזם. לא יודעת איך זה קרה…

אולי בגלל הבלוג שנפתח בשנה האחרונה והביא איתו את הדחף לייצר מתכונים באופן תדיר וסדיר, דחף שמתגבר תמיד בחגים (השנה למשל הוא הביא איתו את המתכון המשוגע הזה של סופגניות פיצה )

אולי זה בגלל שיש לי ילדים.. חנוכה זה ממש חד של ילדים, כל טקס הדלקת הנרות והשירים קסום בעיניים של ילד, ובתור אמא זה נורא כייף, אז הקפדתי להדליק עם הילדים נרות כל יום! ויש גם את המנהג הזה של דמי חנוכה (אני לא לגמרי סגורה על מה המנהג, אשמח אם מישהו ירים את הכפפה ויסביר לי, בנתיים אני פשוט מחלקת מטבעות שוקולד וקוראת לזה דמי חנוכה…)

אולי זה בגלל הקורונה הארורה. בשנה האחרונה לא היו הרבה חגיגות, ואת החגים חגגנו בצורה מצומצמת, זה היה די מדכדך… דווקא בחנוכה אפשר לחגוג בפורום מצומצם וזה דווקא נחמד. יש משהו בהדלקת נרות אינטימית שהוא דווקא נעים, משפחתי, שלו.

תהיה הסיבה אשר תהיה אני החנוכה הזה הגזמתי. טיגונים היו בלי סוף, סדנאות, מתכונים, צילומים, בישולים, לביבות, סופגניות – די אני חייבת לעצור.

הכנתי דג ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות. זה הכי הכי פשוט, והכי הכי טעים. זה בייתי ומנחם, אפילו קצת נוסטלגי.

אז לארוחת הערב היום אכלנו דג עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, וגם אורז לבן. כולנו טרפנו, לא נשאר פירור.. ולרגע לא התגעגענו לסופגניות

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

דג ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות

דג ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות

מנה בייתית ומנחמת של פילה דג ים לבן ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות עשיר. פשוטה להכנה וטעימה להפליא – מושלמת לארוחת ערב משפחתית.
זמן בישול 15 דקות
מנות: 6 מנות
סוג מנה: מנה עיקרית

מצרכים
  

  • 6 פילה דג ים לבן
  • 5 כפות שמן זית
  • 5-6 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1/2 לימון מיץ וקליפה
  • 1 שקית שעועית ירוקה קפואה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית נענע יבשה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
 

  1. במחבת גדולה מחממים שמן זית
  2. כשהשמן חם מוסיפים את השום ומטגנים כ2 דק'
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את המיץ וקליפת הלימון, את התבלינים ו1.5 כוסות מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  4. מסדרים ברוטב את הדגים בשכבה אחת, וסביבם את השעועית הירוקה מביאים שוב לרתיחה
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דק ללא מכסה

הערות

אפשר להשתמש בכל פילה דג ים לבן טרי שאוהבים. מי שאוהב חריף כדאי לו להוסיף גם פלפל חריף לרוטב. כמובן שאפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה במקום בקפואה. אם אחרי שמכניסים את הדגים לרוטב הרוטב לא מכסה את הדגים מומלץ במחצית זמן הבישול להפוך את הדגים ברוטב.

 

 

Share:
  • 4973
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating