הימים ימי קורונה… ולדאבוננו נחשפנו לחולה מאומת ונגזרו עלינו 14 יום בידוד בבית.
המתכון הזה – קציצות עם בטטה, דלעת ואריסה נולד ממציאות בישול אחרת מזו שאני רגילה. מציאות בה אי אפשר לרדת לסופר להשלים מצרכים, שאי אפשר לקפוץ לשוק, לחנות, לקצבייה… מציאות שמה שיש היום במקרר או במזווה זה מה שיש עד שיגיע המשלוח הבא מהסופר.
זה לקח לי רגע להתרגל, אני מודה.
נכון, לא היו לי עשבי תיבול להכניס לתערובת הקציצות, ולא הייתה לי את הדלעת שרציתי אלא דלעת ערמונים, לא היה לי בצל אלא רק כמה בצלצלי שאלוט שנשארו מיותמים בסלסלה…
ובכל זאת הפלא ופלא כששחררתי את האובססיביות שלי והתמסרתי למצרכים שבנמצא קרה קסם! כמו כל דבר בתקופה הזו, החלטתי לאמץ את האתגר בשתי ידיים ולהפוך את הלימון ללימונדה, או יותר נכון את הבטטות לסיר משגע של קציצות עם בטטה, דלעת ואריסה.
ולהגיד את האמת? הסיר יצא טעים באופן מיוחד! אפשר להגיד למרות החוסרים, אבל אולי דווקא בגללם…
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים לקציצות:
750 גר בשר טחון
2 שיני שום
1 בצל לבן בינוני
2 ביצים
1/2 כוס פולנטה או פרורי לחם או
מלח
פלפל שחור
לסיר:
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגרי כמון שלמים
8 בצלצלי שאלוט
5-6 שיני שום
2 בטטות גדולות
3 דלעת ערמונים
לרוטב:
1 כף גדושה אריסה
1.5 כף דבש
מיץ וקליפה ולימון
מלח
פלפל שחור
מים או ציר
הוראות הכנה:
- מכינים את הקציצות: קולפים וקוצצים את הבצל והשום ומעבירים לקערה
- מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מכדררים את התערובת לקציצות שמנמנות ופחוסות (אני אוהבת אותן בגודל של כדור פינג פונג)
- מכינים את הסיר: קולפים את בצלצלי השאלוט וחותכים אותם לחצי לאורך, קולפים את השום ופורסים אותו דק
- קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות גדולות של כ5 ס"מ
- קולפים את הדלעת, חותכים לקוביות גדולות של כ5 ס"מ ונפטרים מהגרעינים והסיבים
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית, כשהשמן חם מוסיפים את גרגרי הכמון, בצלצלי השאלוט והשום ומטגנים כ4-5 דקות
- מוסיפים את הקציצות ומטגנים אותן כ2-3 מכל צד
- מסדרים סביב הקציצות את קוביות הבטטה והדלעת ומטגנים כ2-3 דק נוספות
- בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב
- יוצקים את הרוטב לסיר (הנוזל צריך לכסות בדיוק את תוכן הסיר), אם צריך מוסיפים עוד מים/ציר
- מביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ30 דק עד שהבטטה והדלעת מתרככות
- אני ממליצה בתום הבישול להכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל200 מעלות על מצב גריל עליון כדי לתת לו חריכה קלה ונחמדה – השלב הזה לא חובה אבל מומלץ ביותר.
הערות ושדרוגים:
- במקום בשר טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות
- את דלעת הערמונים במתכון אפשר להחליף לכל סוג דלעת שאוהבים (דלעת, דלורית וכו'…)
- האריסה ברוטב נותנת פיקנטיות נחמדה, אם אתם אוהבים חריף אפשר ומומלץ להוסיף לסיר גם פלפל חריף אחד פרוס
- אם מעדיפים לאפות את הקציצות במקום לטגן – אין בעיה! אופים את הקציצות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 15-20 דק ואז מכניסים לסיר.