עכשיו בשבועות מאחורינו אני צריכה אוכל קליל. אחרי כל המאפים, הבורקסים, עוגות הגבינה, אני רוצה אוכל קל, רענן, וטעים. אם אתם מרגישים כמוני, תשמחו לשמוע על סלט סביצ׳ה – סלט רענן פריך וחמצמץ שפגש קוביות דג טרי וקצת יוגורט, אוח כמה שזה טוב! זו מנה שבעיניי צריכה להיכנס לספרי ההיסטוריה…
אני חולת סלטים. יכולה לחיות על סלטים. מחפשת תמיד לגוון את הסלטים. ומשתדלת לצד הקלאסיקות ליצור גם סלטים חדשים ומעניינים.
אותם דברים בדיוק אני יכולה לומר גם על דגים נאים… סשימי, סביצ׳ה, קרפצ׳יו דג, טרטר, סושי, או כל מנה אחרת עם דג נא אני אוהבת ומוכנה לאכול בכל שעה ביום, כל יום.
אז בלתי נמנע היה שהתכוונתי להכין לי מנה של סביצ׳ה ולא התאפקתי והוספתי את כל הירקות של הסלט לקערה עם הדג. והרי אתם יודעים שמאל תורים כאלו יוצאים הדברים הכי הכי טעימים.
אז הנה לפניכם סלט סביצ׳ה, הטוב שבשני העולומות. מנה שאני מוכנה ואשמח לאכול בכל שעה ביום, בכל יום.
מחפשים עוד רעיונות למנות קלילות? תנסו את המתכון שלי לסשימי סלמון ב3 דק
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
300 ג פילה דג ים טרי ללא עור
1/2 כוס עלי נענע
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
1 כוס עגבניות שרי צבעוניות
6 צנוניות
1 פלפל צ׳ילי אדום
1 גביע יוגורט יווני
4-5 כפות שמן זית
מיץ וקליפה מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
– קוצצים את העירית
– שמים את כל עשבי התיבול בקערה גדולה
– חותכים את העגבניות שרי לאורך לרבעים ומוסיפים לקערה
– חותכים את הצנונית ל1/6 לאורך ומוסיפים לקערה
– פורסים דק את הצ׳ילי ומוסיפים לקערה
– חותכים את הדג לקוביות הקודח של כ1.5 ס״מ ומוסיפים לקערה
– מורחים את היוגורט על צלחת הגשה
– יוצקים לקערה את שמן הזית, מיץ וקליפה מלימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
– עורמים את הסלט על היוגורט
הערות ושדרוגים:
– אפשר להשתמש באיזה דג שאוהבים, אני ממליצה להשתמש בדגי ים. רק דגים טריים!! דגים קפואים לא יעבדו פה…
– אפשר לגוון בעשבי התיבול… להוסיף או להחסיר לפי מה שאוהבים
– אם לא אוהבים חריף אפשר להוריד את הצ׳ילי
– לגרסה טבעונית: אפשר להוריד את הדג מהמתכון. זה כבר לא יהיה סביצ׳ה אבל זה יהיה סלט טבעוני נהדר!
אוהבת את המתכונים איך אפשר להפוך את המתכון לדיאטטי
המתכון הוא ממש ״״דיאטטי״ ☺️ ירקות ודג… מעט שמן זית…