כשלמדתי באמסטרדם, גרתי בדירת סטודיו קטנה מצ'וקמקת ומלאת קסם מעל האלברט קייפ – השוק של אמסטרדם. לדירת החדר הקטנה הזו, עם המדרגות החורקות, החלונות הענקיים, והמקלחת שהייתה פחות או יותר בתוך המטבח הייתי עולה עם שקיות מהשוק למטה ורוקחת מטעמים.
בשנה הזו בדיוק גם גיליתי את התכנית הנהדרת של רייצ'ל קו – "My little Paris kitchen". בתכנית הזו רייצ'ל שהיא כריזמטית ומשעשעת פותחת "מסעדה" סדירת הסטודיו הקטנה והמצ'וקמ'ת שלה בפריז, אליה היא עולה עם שקיות מהשוק ורוקחת מטעמים.
התאהבתי.
ראיתי את כל הפרקים של התכנית הזו באובססיביות. והתאכזבתי לגלות שיש כל כך מעט מהם.
את המתכון הזה של דייניש עם סלמון היא הכינה באחת התכניות, וכבר אז הרעיון מצא חן בעיניי מאוד. אני די בטוחה שמאז הכנתי אותו עשרות אם לא מאות פעמים, ועשיתי בו כמה שינויים והתאמות משלי עד שהגעתי לגרסה המנצחת, והרי היא לפניכם.
שבועות בפתח, וזה מתכון חמוד, לא מוגזם וטעים להפליא שיכול להתאים בול לשולחן החג.
רוצים עוד רעיונות למתכוני שבועות? תנסו את המתכון שלי לבורקס פולנטה מ-3 מצרכים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לבצק:
500 ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 מיכל שמנת חמוצה
100 ג סוכר לבן
1/2 כף מלח
100 ג חמאה מומסת
2 ביצים
למילוי:
250 ג גבינת שמנת
4 קוביות שמיר קצוץ של דורות
קליפה מגורדת מלימון 1
200 ג סלמון מעושן
מלח
פלפל שחור
להברשה:
ביצה
מלח גס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את מרכיבי הבצק ולשים כ10 דק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במיילון נצמד או מגסת לחה ומניחים במקום חמים להתפחה של כ1.5 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ1/2 ס"מ
- שמים בקערית את גבינת השמנת, את קוביות השמיר הקצוץ ואת גרידת הלימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב
- מורחים על מלבן הבצק את גבינת השמנת בשכבה אחידה
- מפזרים על הגבינה פיסות מהסלמון המעושן
- מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה1/3 של הבצק מצד שמאל מעליו לצורה של מעטפה. חוזרים על הפעולה הפעם מלמעלה למטה: מקפלים את ה1/3 העליון של הבצק לאמצע ואת ה1/3 התחתון של הבצק מעליו לצורה של מעטפה.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה
- מוציאים את הבצק מהמקפיא ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לעובי של כ1/2 ס"מ
- חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ1.5 ס"מ
- מחברים כל שתי רצועות בקצה ומלפפים אותן אחת סביב השניה כמו בורג
- מלפפים כל "בורג" סביב עצמו ויוצרים צורה של קשר
- מניחים את כל הדיינישים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה
- מברישים את הדיינישים בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס
- אופים כ20 דק או עד שהדיינישים תפוחים וזהובים
הערות ושדרוגים:
- חשוב להתפיח את הבצק טוב גם בהתפחה הראשונה וגם בהתפחה השנייה אחרת הדיינישים יצאו כבדים ודחוסים. הסבלנות משתלמת!
- אני משתמשת בשמיר קצוץ של דורות, אבל אם אין לכם אפשר להשתמש כם ב2 כפות של שמיר טרי קצוץ
- המתכון בשיתוף דורות
הי, נראה טוב, רעיונות להפוך את זה ללא חלב? פרווה?
אפשר להכין בצק שמרים פרווה (כמו של חלה למשל), ובמילוי פשוט לוותר על גבינת שמנת.