קסדייה זה מסוג המנות שאוכלים בסוף יום ארוך וקשה, כשמגיעים הביתה מאוחר, עייפים, רעבים, צריך לתקתק. אם יש לכם טורטיות (וכדאי מאוד שתמיד יהיו לכם טורטיות במקפיא) ואם יש לכם גבינה כלשהי במקרר, אתם יכולים להיות רגועים, כי תוך 5 דקות יש לכם קסדייה מושלמת. אני במיוחד אוהבת קסדייה עם תרד וגבינה וחריף, כי קסדייה בלי חריף היא לא קסדייה.. היא סתם טוסט.
נוסף לגבינה (ולחריף), אפשר להכניס לקסדייה כל מה שאוהבים: ירקות, ממרחים, ביצה, שעועית, באמת מותר פה להתפרע… וזו גם דרך מעולה לנצל שאריות… את חצי הבצל הגלמוד שנשאר במקרר – תכניסו לקסדייה! את הסוף של השימורים של התירס – תכניסו לקסדייה! את ה2 כפות שנשארו מהרוטב של הפסטה – תכניסו לקסדייה! הבנתם כן?
אז אם אתם מחפשים איזה מתכון להכניס לארסנל המתכונים שלכם, כזה שמכינים על הדרך, שלא צריך להערך אליו במיוחד, לא צריך לעשות בשבילו קניות ואפשר לתקתק אותו ב-5 דק בסוף היום כשמגיעים הביתה מאוחר, עייפים, רעבים… תזכרו מה אני אומרת: קסדייה, קסדייה, קסדייה! והכי טעים קסדייה עם תרד וגבינה… וחריף כמובן.
מחפשים עוד רעיונות למנות מהירות? תנסו את המתכון שלי לפסטה עם עוף וארטישוק
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
4 טורטיות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
50 ג' גבינה מגוררת
1 כוס עלי תרד טורקי שטופים
1 פלפל ירוק חריף
מלח
פלפל שחור
להגשה:
סלסלה
גוואקמולי
שמנת חמוצה
כל תוספת אחרת שאוהבים
הוראות הכנה:
- בקערית מערבבים את השמן והשום הכתוש
- מורחים את הטורטיות בצד אחד בתערובת השמן והשום
- שמים גבינה על חציה השמאלי של כל טורטייה
- פורסים את הפלפל החריף לפרוסות דקות ומסדרים את פרוסות הפלפל על הגבינה
- עורמים תרד על גבי הפלפל החריף
- ממליחים ומפלפלים
- מקפלים את הטורטייה לחצי עיגול
- מחממים מחבת גדולה
- כשהמחבת חמה קולים בה את הקסדיות כ2-3 דק מכל צד, יד שהן שחומות ופריכות והגבינה בפנים מותכת ונמתחת
- מומלץ להגיש כל קסדייה עם סלסלה, גוואקמולי, שמנת חמוצה וכל תוספת אחרת שאוהבים
הערות ושדרוגים:
- קסדייה לא מפלה בין גבינות… אפשר להכניס אליה כל גבינה מגוררת שאוהבים
- כל חריף יעשה פה עבודה נהדרת, פלפל ירוק או אדום, חלפיניו כבוש, אריסה, צ'ילי יבש, צ'יפוטלה וכו'
- אפשר לגוון בתוספות של הקסדייה… תרד, עגבניות טריות או מיובשות, תירס, שעועית שחורה, פלפלים קלויים, בצל כל מה שאתם אוהבים יכול להיכנס לקסדייה (זו גם דרך מעולה לנצל שאריות, אל תזרקו את החצי בצל הגלמוד במקרר… תכניסו אותו לקסדייה!)
נראה מדהים!!! אפשר לשאול באילו טורטיות את משתמשת, יש ככ הרבה סוגים ועוד לא הצלחתי למצוא אחת ממש מוצלחת
אני אוהבת טורטיות תירס והכי אני אוהבת את הטורטיות של טרז פזוס. אבל כל טורטייה שאוהבים תעבוד נהדר….
איפה קונים טורטיות תירס?
יש בחלק גדול מהסופרים! ואפשר להזמין אונליין מטרז פזוס