נכון ששבועות הוא חג צמחוני. הרי רוב המנות שגודשות את השולחן הן חלביות, גביניות, פשטידות, פסטות וסלטים, מדי פעם אולי מתגנב איזה דג.
והשנה, כבכל שנה, גם א' חברתי הטבעונית (השם האמיתי שמור במערכת) תהיה בארוחת החג. ופתאום הבנתי, למרות שהחג הוא די צמחוני, כמה מעט אופציות טבעוניות יש על השולחן. אז שאלתי אותה… מכל המנות של שבועות מה הכי בא לא שאני אטבען?
התשובה הייתה ברורה: פשטידה. ואם אפשר אז פשטידת פטריות ובצל.
מעניין! אני הרי אוהבת אתגרים.. פשטידה טבעונית, כלומר בלי מוצרי חלב ובלי ביצים. אני על זה. חקרתי, קראתי, ניסיתי, ערבבתי, הכנתי אולי 30 מתכונים של פשטידות לפני שהייתי מרוצה, אבל באמת מרוצה.
אבל בסוף זה קרה, ויצאה לי פשטידת פטריות ובצל משגעת. וכשנתתי לה לטעום… רק בשביל זה היה שווה כל הטררם. היא אמרה שזה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי אי פעם.
רוצים עוד רעיונות למתכונים טבעוניים? נסו את המתכון שלי לקראק פאי טבעוני
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
4-5 שיני שום
2 בצל לבן גדול
2 סלסלאות פטריות
3 שיני שום
2 מיכלים שמנת סויה אולפרו
1 חבילה טופו משי
3/4 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח תופח
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- קולפים ופורסים את הבצל לחצאי טבעות
- פורסים את פטריות ושיני השום
- מחממים 4-5 כפות שמן זית במחבת
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הפרוס, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ4-5 דק עד שהבצל נהיה שקוף
- מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים כ2-3 דק נוספות
- מעבירים לקערה
- בקערה נפרדת שמים שמנת סויה, טופו משי, שני סוגי הקמח, מלח ופלפל וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה
- מוסיפים את הפטריות והבצל לקערה עם התערובת ומערבבים היטב
- מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה
- יוצקים את התערובת לתבנית
- אופים כ40-50 דק עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה
הערות ושדרוגים:
- אני מתה על השילוב של פטריות ובצל, אבל כמובן שאת התערובת אפשר לערבב עם כל ירק אחר שאוהבים (תירס, כרובית, תרד וכו'…)
- המתכון בשיתוף אלפרו