אני אוהבת שילוב של אגסים ושקדים, אוהבת מאוד! אז כשעשיתי סדר במקרר וראיתי שנשארו כמה אגסים מיותמים שמחתי – היה לי תירוץ מצויין להכין עוגת אגסים ושקדים.
העוגה הזו היא עוגה בחושה נפלאה, רכה ועסיסית עם אגסים שלמים מבושלים בסירופ מתוק ומתובל. היא נהדרת כקינוח לארוחת שישי, היא נהדרת ליד הקפה, היא נהדרת כשמתחשק משהו מתוק…
אז אם יש לכם אגסים בבית רוצו להכין את העוגה הזו, היא נהדרת ואני בטוחה שתתאהבו בה כמוני!
רוצים עוד רעיונות לעוגות שוות? תנסו את עוגת גבינה של סבתא דבורה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
5-6 אגסים
לבישול האגסים:
3/4 כוס סוכר
1.5 כוס מים
מיץ וסרט קליפה מלימון 1
1 מקל קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 עלי דפנה
3 תרמילי הל
3 כפות ברנדי או וויסקי או יין לבן
לבלילה:
3 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מיץ וקליפה מ2 לימונים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי או וויסקי
250 ג קמח תופח
100 ג שקדים מולבנים טחונים
מעט חמאה וסוכר לתבנית
לעיטור העוגה
שקדים מולבנים פרוסים
הוראות הכנה:
- מבשלים את האגסים: בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה
- קולפים את האגסים ומכניסים אותם לסיר
- מבשלים את האגסים על אש קטנה כ20 דק (מדי פעם מסובבים את האגסים בתוך הסירופ)
- מוציאים את האגסים מהסירופ, שומרים 1/2 כוס מהסירופ
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבלילה ומעבדים לתערובת אחידה
- לוקחים תבנית אפיה (אני ממליצה להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 28) משמנים אותה היטב במעט חמאה רכה ובוזקים עליה סוכר סביב
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפיה
- מסדרים את האגסים סביב סביב בתוך הבלילה ומשקיעים אותם מעט
- מפזרים על העוגה את השקדים הפרוסים
- מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ50 דק עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
- כשהעוגה עוד חמה יוצקים עליה את הסירופ בישול האגסים ששמרנו