איך שמחתי שהתקשרו מההפקה של מאסטר שף לבקש שאני אבשל עם אסף! גם כי נדלקתי עליו כבר בתחילת העונה, וגם כי ידעתי של של איתו יחד יהיה סופר כייף! אנחנו שתינו באות ממחול…
כשדיברנו בטלפון, הסכמנו להביא חומרי חלם ולאלתר ביחד. הכי כייף ככה!
ביום שנפגשנו היה חם סחוניה. רצינו מנה קלה וקלילה. דגים וירקות היו לנו בשפע, וככה יצא שהכנו שתי מנות סשימי דג ים מושלמות.
אספי לקח את הסשימי שלו לכיוון אסייתי, עם אננס, צ׳ילי, עשבי תיבול וסלט קטן ומשגע של קולורבי וקטרינה.
אני הלכתי על טעמים יותר מקומיים – סשימי דג ים עם שומר קרנצ׳י, לימון כבוש, פלפל חריף ומיץ עגבנייה.
היה לי סופר כייף! אני לא יודעת מה יקרה מחר בגמר… אבל אני יודעת מי המנצח שלי…
רוצים עוד רעיונות למנות קלות וקלילות? תנסו את המתכון שלי לטופו בקרמל חריף
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
200 ג פילה דג ים לבן ללא עור
4 צנוניות
1 ראש שומר קטן
1 פלפל ירוק חריף
4 שקדים ירוקים טריים או כבושים
1 ליים או לימון
1 כף לימון כבוש
1 עגבנייה גדולה בשלה
שמן זית
מלח גס
להגשה:
מעט עלי כוסברה
הוראות הכנה:
- פורסים את הדג לפרוסות בעובי של כ1/2 ס״מ ומסדרים על צלחת גדולה
- פורסים דק את הצנוניות, השומר, הפלפל החריף והשקדים הירוקים ומפזרים בין פרוסות הדג על הצלחת
- קולפים את הליים, חותכים לפלחים ומסדרים על הצלחת
- קוצצים את הלימון הכבוש ומפזרים סביב סביב על הצלחת
- חוצים את העגבניה וסוחטים אותה סביב סביב על הצלחת
- מזלפים שמן זית ומלח גס ומפזרים עלי כוסברה
הערות ושדרוגים:
– אפשר להשתמש בכל דג ים טרי שאוהבים! (קפוא לא יעבוד פה בשום אופן!). אני ממליצה לבקש מהמוכר שכבר יפלט ויוריד את העור.
– אפשר כמובן לשחק ולגוון בירקות ובתיבול… במקום שומר אפשר קולורבי במקום כוסברה בצל ירוק וכו..