נודלס עם עוף ופטריות כמו בין יאנג זו מנה שמעלה בי געגועים. זו מנה שהיא הטעמים של הילדות שלי, מנה שיש בה זכרון.
ין יאנג הייתה המסעדה הראשונה של אבא שלי. כולם חשבו שהוא קצת משוגע כשהוא פתח אותה… מסעדה סינית צבועה בלכה אדומה מבריקה בשדרות רוטשילד (שהייתה אז ממש אזור לא פופולארי). אבל אבא שלי כמו אבא שלי בטוח בעצמו ועושה את הדברים בדרך שלו… ולרוב הוא צודק.
אני גדלתי במסעדה הזו. הייתי יושבת על הבר בלובי הכניסה ומשחקת עם הקישוטים של הקוקטיילים. היינו אוכלים שם ארוחות ערב משפחתיות, ומזמינים משם משלוחים הביתה.
מה שאנשים אחרים קוראים "טעמים של בית" אצלי קשורים קשר הדוק לטעמים של האוכל הסיני שהוגש בין יאנג.
יש לא מעט מנות נוסטלגיות עבורי מהתפריט של המסעדה, ועד היום אנחנו מבשלים לא מעט מהן בבית. המנה הזו של נודלס עם עוף ופטריות היא אחת האהובות עלי ביותר. היא קלה להכנה וטעימה בטרוף, וגם אם לא גדלתם על אוכל סיני כמוני, אני מבטיחה שתאהבו אותה..
מחפשים עוד רעיונות למנות עם עוף? תנסו את המתכון שלי לפסטה עם עוף וארטישוק
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
250 גרם אטריות ביצים משובחות
4 כפות שמן
1 חזה עוף
2 שיני שום קצוצות
כף ג'ינג'ר קצוץ
חצי צ'ילי אדום פרוס ו/או כפית שמן צ'ילי
5 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ 4 ס"מ
1 בק צ'וי מופרד לעלים
סלסלת פטריות שמפיניון, טריות ומוצקות
מצרכים לרוטב:
2 כפות יין אורז שאושינג או מירין
2 כפות סויה בהירה
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סויה כהה
כפית סוכר
כפית שמן שומשום
כפית שמן צ'ילי
פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 כפות שומשום קלוי
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מרתיחים הרבה מים עם כף מלח
- כשהמים רותחים, מבשלים בהם את האטריות כמה דקות עד שהן עשויות, אך לא מידי. מסננים, שוטפים היטב במי ברז ומערבבים עם כף שמן
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
- פורסים את הפטריות לפרוסות עבות
- חותכים את גבעולי הבק צ'וי לפרוסות של כחצי סמ. את העלים חותכים לשניים.
- חותכים את חזה העוף ךקוביות בגודל ביס
- שמים את השמן בווק או במחבת רחבה ומחממים היטב, עד שהשמן מתחיל להעלות עשן. מכאן הכל נעשה בזריזות:
- שמים בווק את קוביות העוף ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק עד שהעוף משנה את צבעו ללבן, מוציאים את העוף לקערה.
- שמים בווק את השום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים תוך עירבוב כדקה.
- מוסיפים את הפטריות, בצל ירוק וגבעולי הבק צ'וי, מעט מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב דקה בלבד
- מחזירים את קוביות העוף ומטגנים תוך ערבוב כ2 דק נוספות
- מוסיפים את האטריות לווק, יחד עם עלי הב קצוי, מערבבים ומטגנים תוך עירבוב מתמיד כדקה נוספת.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב דקה או שתיים, לא יותר.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השומשום ומגישים.
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בכל סוג איטריות שאוהבים! איטריות ביצים, אורז או איטריות שעועית, וכמובן שגם כל סוג פסטה!
- אפשר בקלות להפוך את המנה לצמחונית ולהחליף את העוף בטופו.
- אם אין לכם בק צ'וי או שאתם פשוט לא אוהבים אפשר להחליף אותו בכל ירק ירוק אחר (תרד, מנגולד, שעועית ירוקה וכו'..)
אוהבת את אבא שלך ונהנית מהעמוד שלך לא פחות. תודה על המתכון הקל והטעים הזה.
היי,תודה על המתכון אך לא רשום מספר מנות.2? ממנות.תודה
4 מנות