מגולגלות תמרים זה עניין מתעתע… כי מצד אחד אם כבר אוכלים עוגיות אז שיהיו עוגיות ריבה או שוקולד צ׳יפס בבקשה. מצד שני ברגע שטועמים את העוגיות האלו, מבינים שהן בעצם הכי טעימות שיש.

מי שאומר שתמרים הם הממתק של הטבע… כנראה לא אוהב ממתקים. תמרים זה אחלה! אני ממש אוהבת תמרים! אבל תמרים זה לא ממתק. אז כשמציעים לי עוגיות אני חושבת על ממתקים ואם תציעו לי עוגייה אני אפנטז על עוגיות פאדג׳, עוגיות חמאה או עוגיות שיבולת שועל.

אבל העובדות מדברות בעד עצמן, ובכל פעם שאני מכינה עוגיות מגולגלות הן מתחסלות על כך מהר שאני מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה. כי הן באמת פשוט עוגיות מעולות, סתם יצא להן מוניטין לא משהו.

אז פעם הבאה שיש מגולגלות תמרים, ואני עושה פרצוף, תזכירו לי שבסתר אני חולה על העוגיות האלו. הן הכי טעימות שיש.

רוצים עוד מתכונים שווים לעוגיות? תנסו את המתכון שלי לעוגיות טחינה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח

200 ג חמאה

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 חלמונים

150 מ״ל שמנת חמוצה

 

למילוי:

500 ג מחית תמרים

1 כוס פקאן קצוץ בינוני

100 ג קוקוס

 

לבזיקה:

אבקת סוכר

 

הוראות הכנה:

  • במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
  • מוציאים את פרורי הבצק למשטח עבודה וקבצים את כל פרורי הבצק לכדור בצק אחד גדול
  • עוטפים את כדור הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעה
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים
  • מרדדים כל חצי כדור בצק למלבן בעובי 3 מ״מ
  • מורחים כל מלבן בממרח תמרים, חשוב למרוח ממש על כל הבצק – עד הקצוות
  • על ממרח התמרים מפזרים בשכבה אחידה פקאנים קצוצים ועליהם קוקוס
  • מגלגלים את המלבן במהודק מהדופן הרחבה
  • מעבירים את שני הגלילים לתבנית המרופדת
  • בעזרת סכין חדה חורצים את גליל הבצק כל 2 ס״מ עד לחצי גובהו
  • אופים כ17-20 דק
  • מוציאים את הגלילים מהתנור ופורסים אותם לפרוסות בעובי של כ-2 ס״מ לפי החריצים
  • מניחים לעוגיות להצטנן מעט ובוזקים אותן באבקת סוכר

 

הערות ושדרוגים:

  • הכי נחמד זה לשחק עם המילוי! למשל ממרח שוקולד במקום ממרח תמרים, עם אגוזים אחרים, עם קוביות תפוחים וכו

 

Share:
  • 6041
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *